El 80% de la planta de Correus a la ciutat s'ha sumat a la vaga, segons els sindicats


  • Comparteix:

Moment en què els piquets informatius han impedit la sortida de camions

Moment en què els piquets informatius han impedit la sortida de camions

Vuit de cada 10 treballadors de la plantilla del centre logístic de Correus de Catalunya, ubicat a Sant Cugat, ha secundat la vaga d'aquest dijous, segons el sindicat CGT, que ha convocat l'aturada. Els treballadors del servei postal volen mostrar així la seva oposició a l'avantprojecte de Llei del govern espanyol que, segons diuen, atorga a l'empresa la capacitat de ser 'operador universal del servei postal' però no contempla cap mena de 'finançament ni inversió'. Els piquets informatius que s'han concentrat han impedit que els camions sortissin a repartir la correspondència a tot el territori català.

El secretari d'acció sindical de CGT a Correus, Julián Cueva, ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que l'afectació de la vaga a l'Estat ha estat del 80%. A Sant Cugat, l'aturada també ha comptat amb un suport del 80%, unes dades que fan que els sindicats valorin 'positivament' la jornada de protesta.

Julián Cuevas

Al centre de Sant Cugat hi hagut una aturada del 80%. Podem dir que és l'ànima del repartiment a Barcelona i el seguiment ha estat important.


Cuevas ha assegurat que la jornada de vaga s'ha desenvolupat sense incidents destacables. Els piquest informatius que s'han concentrat davant la seu de Correus a Sant Cugat i han impedit que els camions sortissin a repartir la correspondència a tot el territori català.

Julián Cuevas

Hi hagut complicitat, no hem hagut d'actuar en cap moment. No ens hem vist obligats a informar de la situació que estem patint.


Paral·lelament a l'aturada de l'activitat, 1.500 treballadors s'han manifestat a la seu central de l'empresa a Barcelona. Els treballadors han reclamat un pla de viabilitat de l'empresa que garanteixi la seva naturalesa pública i han exigit el manteniment de tots els llocs de treball. El secretari d'acció sindical ha avançat que en els propers dies es reuniran amb el ministeri de Foment per buscar una solució al conflicte. L'aturada, de 24 hores, no ha comptat amb serveis mínims.

El centre logístic de Correus de Catalunya, ubicat a la nostra ciutat, dóna feina a 700 persones. Correus té a tot l'Estat 60.000 llocs de treball, 12.000 dels quals a Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.