Una xerrada explica als veïns de Valldoreix què són les finances ètiques


  • Comparteix:

Explicar què són les finances ètiques i com s'articulen ha estat l'objectiu de la xerrada organitzada per l'Associació de Veïns Progressistes de Valldoreix aquest dijous al vespre a la Nau de Cultura del territori. El col·loqui ha permès sensibilitzar i difondre l'ús ètic dels diners i promocionar aquelles entitats que ofereixen el seu capital a projectes moralment i social acceptables.

El director de l'àrea de socis de la Fundació Fiare, Jordi Marí, ha explicat que les finances ètiques pretenen recuperar aquell sentit social que, segons diu, no s'hagués hagut de perdre mai.

Jordi Marí

Proposem a la gent que recuperi la responsabilitat sobre l'ús que els bancs fan dels seus diners i els destini al finançament de projectes socials.



Marí ha explicat la diferència que hi ha entre l'opacitat de la banca tradicional, que no informa generalment on i en què inverteix els diners dels seus clients, i la banca ètica, que explica què fa amb cada euro que té.

La xerrada-col·loqui de la Nau de Cultura de Valldoreix ha comptat també amb la directora territorial de Tríodos Bank a Catalunya i Balears, Isabel Sánchez, i el coordinador de l'Observatori de les Finances Ètiques de l'Associació Finançament Ètic i Solidari (FETS), Narcís Sánchez.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.