Tota la plantilla de Delphi secunda l'aturada en protesta pels 66 acomiadaments


  • Comparteix:

Una de les aturades que han secundat els treballadors durant aquest divendres

Una de les aturades que han secundat els treballadors durant aquest divendres

Els treballadors de Delphi han aturat la seva activitat durant quatre hores en cada un dels torns de la planta en protesta contra els 66 acomiadaments plantejats des de la direcció de la companyia. Segons han confirmat a Cugat.cat els representants sindicals de la plantilla, la totalitat dels empleats ha secundat aquest divendres la protesta contra una mesura, que diuen, és 'injustificada'. La protesta s'ha desenvolupat sense que es registrés cap incident.

Els treballadors han interromput l'activitat en tots els torns de la planta durant quatre hores. D'aquesta manera, la plantilla de manera unitària ha rebutjat l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per acomiadar 66 treballadors que proposa la direcció de la companyia.

El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, ha assegurat que es tracta d'una mesura 'injustificada', ja que la fàbrica té la feina garantida i no necessita acomiadar treballadors.

José Antonio Morán

És un expedient injustificat. Estem rebutjat comandes perquè no som capaços de fabricar tot el que demanden. Tenim més de 200 contractes temporals.


Morán ha lamentat que la direcció no tingui en compte altres mesures prèvies a l'acomiadament com les prejubilacions, la recol·locació de personal i la internalització d'alguns serveis que estan externalitzats. A més, els sindicats han anunciat que si la direcció no retira l'expedient els treballadors repetiran les aturades parcials cada divendres d'aquest mes i el primer de juliol.

La direcció i el comitè d'empresa tenen pendent una reunió de negociació aquest dilluns al departament de Treball de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.