Sharp congelarà els sous de la plantilla local durant aquest any


  • Comparteix:

Planta de Sharp a la ciutat

Planta de Sharp a la ciutat

La multinacional japonesa Sharp vol congelar els sous dels treballadors de la planta de la ciutat durant aquest any. La companyia al·lega les pèrdues sofertes durant dos exercicis consecutius, que sumen 25 milions d'euros. El comitè d'empresa ja ha anunciat que s'oposa a la mesura i assegura que els treballadors ja estan fent un esforç prou gran amb l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que actualment afecta gairebé la totalitat de la plantilla.

Sharp s'ha adherit a la clàusula de desvinculació per aplicar la congelació de sous aquest any, una decisió que anirà ara a la comissió paritària del conveni del metall de la província de Barcelona. Aquesta procurarà que la direcció i el comitè d'empresa arribin a un acord. En cas que no fos així, el conflicte s'elevaria al Tribunal Laboral.

El president del comitè d'empresa, Josep Milà, considera que l'increment de 50 euros que elimina la congelació de sous no seria un perill per la subsistència de l'empresa i destaca l'esforç que ja fan els treballadors. Són declaracions a Cugat.cat.

Josep Milà

Entenem que com a treballadors ja estem fent un fort sacrifici amb l'ERO i els dies que treballem l'empresa ha de contribuir.


Milà ha explicat que esperen que l'empresa presenti totes les condicions necessàries per acollir-se a la mesura i que cal negociar com recuperaran aquesta congelació els propers anys. Si la companyia no aporta més documentació, el comitè d'empresa assegura que no hi haurà acord. De moment, els treballadors preveuen continuar concentrant-se cada primer dijous de mes a les portes de la planta, com fan des de l'octubre de l'any passat.

Paral·lelament, la multinacional japonesa ha obert un període de baixes voluntàries amb una indemnització mitjana de 45 dies de sou.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.