Les galeries assumiran l'increment de l'IVA per salvar un sector ja ressentit


  • Comparteix:

Les galeries santcugatenques assumiran el 2% d'increment d'IVA.

Les galeries santcugatenques assumiran el 2% d'increment d'IVA.

Les galeries santcugatenques veuen en l'apujada de l'IVA un nou obstacle per a la recuperació del sector. És per això, que moltes de les galeries de la ciutat han optat per assumir aquest increment del 2% en l'aplicació de l'impost que ha entrat en vigor aquest juliol per evitar una nova caiguda de les vendes. Fins i tot, alguns dels espais artístics consideren aquest increment del 16 al 18% un greuge comparatiu, ja que a altres béns culturals com els llibres i la música se'ls aplica un 4 o un 8%.

Les galeries demanen que es reconegui l'art plàstic com a part de la indústria cultural, per reduir l'aplicació de l'IVA. El santcugatenc Josep Canals, de la galeria Canals, considera que la situació és fruit de què s'han fet 'malament' les coses.

Canals

Les coses estan mal fetes. Si som un país cultural i apostem per aquest tipus de turisme i patrimoni, això ha de canviar.


Canals ha avançat que ja s'han posat en contacte amb el Ministeri de Cultura per denunciar aquesta situació.

Altres propietaris de galeries de la ciutat asseguren que la crisi que viu el sector no depèn només de l'increment de l'impost, tot i que afectarà comercialment.

Lluís Ribas, propietari de l'Espai Lluís Ribas, ha assegurat que l'increment no tindrà especial repercussió sobre el sector, tot i que la seva galeria assumirà de moment el cost de la pujada.

Lluís Ribas

Com a galerista em perjudica molt la pujada de l'IVA però el client no ho notarà.


De la seva banda, el propietari de la Sala Rusiñol, Ignasi Cabanas, creu que la solució a la crisi no és apujar l'IVA, sinó 'crear riquesa entre tots'. La Rusiñol també opta perquè els clients no notin l'increment ja que ho absorbirà la pròpia galeria.

Ignasi Cabanas

Crec que tots acabarem absorbint aquest IVA per tal que el client no ho noti.


Els galeristes coincideixen en què es veuran obligats a costejar aquest augment de l'IVA perquè els clients segueixin comprant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.