David Garrofé (Cecot): 'La normativa estatal sobre operacions vinculades és un obstacle per a l'activitat empresarial'


  • Comparteix:

David Garrofé ha participats als diàlegs del Santcugatribuna

David Garrofé ha participats als diàlegs del Santcugatribuna

La legislació que regula les operacions vinculades, transaccions comercials internacionals entre entitats amb algun lligam, ha centrat el Diàleg Santcugatribuna celebrat aquest divendres. El secretari general de la patronal vallesana Cecot, David Garrofé, ha explicat als empresaris locals la normativa de l'Estat espanyol que regula aquestes operacions. Garrofé considera que la normativa estatal és un 'obstacle burocràtic' per a l'activitat empresarial.

Les operacions vinculades són transaccions comercials internacionals entre particulars o empreses, que mantenen un lligam ja sigui per anteriors col·laboracions, perquè pertanyen al mateix grup empresarial o perquè existeixen relacions de parentiu. La Unió Europea va regular aquestes operacions el 2006 per lluitar contra el frau i garantir que aquestes operacions es fessin segons les normes i els preus de mercat.

Cada país europeu ha adaptat aquesta normativa a la seva realitat i necessitats. En el cas de l'Estat espanyol, la normativa també regula les operacions entre empreses de l'estat, exigint l'aportació de tota la documentació relativa a la transacció.

Per al secretari general de la Cecot, David Garrofé, la legislació estatal és un fre a l'activitat de les petites i mitjanes empreses, les més nombroses del teixit empresarial català.

David Garrofé

Documentar totes les operacions té un cost altíssim per a les empreses. I no té cap valor per a Hisenda.




Una trentena d'empresaris de la comarca han assistit a la jornada, celebrada aquest divendres al matí a l'Hotel Qgat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.