La Cecot critica la reforma laboral, però celebra les noves causes d'acomiadament


Temes relacionats

CCOO lamenta la pèrdua de drets dels treballadors amb la reforma laboral (30/jul/10)


  • Comparteix:

El secretari general de la Cecot, David Garrofé

El secretari general de la Cecot, David Garrofé

La patronal vallesana Cecot veu amb bons ulls els nous motius d'acomiadament previstos en la reforma laboral aprovada al Congrés, però s'oposa a la intervenció dels jutges. El secretari general de la Cecot, David Garrofé, assegura que els canvis en el mercat de treball perpetuaran l'absentisme laboral i les prestacions d'atur fraudulentes.

Targeta groga de la Cecot a la reforma laboral aprovada al Congrés dels Diputats. La patronal vallesana critica durament el resultat final en relació als tipus de contracte, a les cotitzacions socials i a la negociació col·lectiva, entre altres punts. La Cecot, però, es mostra satisfeta amb les noves causes d'acomiadament justificat, com per exemple, l'existència de pèrdues, la previsió de números vermells o una caiguda forta d'ingressos.

El seu secretari general, David Garrofé, ha reconegut a Cugat.cat que les situacions previstes per la llei donaran més marge de maniobra als empresaris, encara que s'oposa frontalment a la interpretació judicial de les causes.

David Garrofer

Les causes objectives facilitaran la planificació a les empreses, però s'introdueix de nou un poder d'interpretació dels jutges excessiu.


Per la patronal vallesana, el procés de reforma ha estat inadequat i en els propers anys s'haurà de modificar de nou per tal d'homologar el panorama laboral espanyol al marc europeu.

David Garrofer

Critiquem el retard i la forma en què el Govern ha realitzat el procés de reforma.


A més, el secretari general de la Cecot creu que la reforma perpetuarà l'absentisme laboral i les prestacions d'atur fraudulentes. Segons Garrofé, l'elevat absentisme laboral s'ha convertit en motiu de deslocalització per algunes empreses.

David Garrofer

És un motiu pel qual moltes empreses es plantegen canviar de país i marxar a estats on troben més competitivitat.


Els empresaris vallesans critiquen també l'excés de modalitats de contractes de treball i la intervenció del Govern en les negociacions col·lectives més complexes. La Cecot confia que el Senat aproparà l'actual text a les ambicions de la institució vallesana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.