Les vendes de cotxes continuen sota mínims durant l'agost


  • Comparteix:

El sector de l'automòbil continua patint els efectes de la crisi

El sector de l'automòbil continua patint els efectes de la crisi

Les vendes de cotxes a la ciutat han caigut un 22% aquest agost respecte el mateix període de l'any passat, una baixada tres punts per sobre de la mitjana catalana. El mercat no s'ha recuperat de la finalització de les ajudes estatals del Pla 2000E i de l'increment de l'IVA, que ja van provocar xifres similars al juliol. Les patronals de fabricants i venedors apunten l'atur, les mesures per la reducció del dèficit públic i l'evolució negativa del consum, com altres causes que incideixen en la caiguda.

El juliol es trencava la tendència de creixement dels 10 mesos anteriors i les vendes queien un 24% a Catalunya. Les vendes a particulars queien fins a un 50%, mentre que les comandes d'empreses compensaven aquesta davallada. Durant l'agost s'ha mantingut la caiguda arribant a uns nivells similars als dels anys vuitanta.

El gerent d'Opel Autocugat, Josep Maria Negre, ha explicat a Cugat.cat les causes d'aquesta davallada.

Josep Maria Negre

La retirada de la subvenció, la pujada de l'IVA i la pujada del carburant van en contra de l'economia familiar.



El gerent de Citroën Autos Vilarasau, Víctor Mesclans, ja pronosticava al juliol que la caiguda en les vendes es mantindria en els propers mesos.

Víctor Mesclans

L'IVA pot influir, però la finalització de les ajudes ha estat determinant. Els propers mesos la caiguda pot arribar al 50%.






D'altra banda, les comandes de les empreses i del sector del lloguer d'automòbils continuen registrant dades a l'alça, un 17% i un 76% a nivell estatal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.