L'atur puja per primer cop en quatre mesos


  • Comparteix:

Sant Cugat comença el setembre amb quasi 4 mil aturats

Sant Cugat comença el setembre amb quasi 4 mil aturats

Després de quatre mesos de baixada, les xifres d'atur tornen a créixer. Els santcugatencs sense feina arriben als quasi 4.000, una xifra que suposa un increment del 4,5% respecte el juliol. D'aquesta manera es trenca la ratxa positiva que s'havia iniciat a l'abril i Sant Cugat se situa per sobre de la mitjana de Catalunya, on l'atur ha incrementat un 3,1%.

En dades totals, a Sant Cugat l'agost ha deixat 3.934 persones desocupades, és a dir, 172 persones més apuntades a les llistes de l'atur.

En termes generals, les dades del ministeri de Treball corroboren que Catalunya és on més ha pujat l'atur de tot l'Estat espanyol durant aquest agost i ho ha fet, especialment, en el sector serveis, en la construcció i en la indústria. Catalunya compta, doncs, amb un 16.703 desocupats més, que suposen un total de 556.000 persones aturades.

Les dades comarcals també superen la mitjana catalana. 74.370 vallesans continuen sense feina, el que suposa un ascens respecte el juliol de 2.638 aturats. En xifres percentuals, l'atur als Vallès Occidental ha crescut un 3,6%. Les ciutats que més han patit la pujada de l'atur han estat Terrassa, que continua liderant la llista amb 19.914 persones sense feina, seguida de prop per Sabadell, amb 18.042 desocupats.

El mes d'agost és tradicionalment dolent per la destrucció de llocs de treball, sobretot del turisme. Segons la Cecot, aquest pot ser un dels motius pels quals Catalunya ha estat el territori de l'Estat espanyol més castigat, ja que 'el pes del turisme és considerable'. El mes de setembre s'inicia amb gairebé quatre milions d'aturats a tot l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.