El corredor del Vallés del TGV es farà mitjançant un tercer rail i no una doble via


  • Comparteix:

El corredor del Vallés del TGV es farà mitjançant la construcció d'un tercer rail que permetrà alternar les mercaderies, els passatgers i la resta de línies ferroviàries. Així ho ha explicat el secretari d'Estat d'Infraestructures, Benigno Blanco, de visita per la comarca. Blanco ha assegurat que l'estació del Tren de Gran Velocitat de Sant Cugat no és una possibilitat, sinó un fet.

Benigno Blanco s'ha mostrat contundent avui respecte l'existència d'una estació del TGV a Sant Cugat. El secretari d'estat diu que no es tracta d'una possibilitat sinó d'una certesa, inclosa dins el Pla d'Infraestructures del Transport.

Sobre el model ferroviari que s'utilitzarà en el corredor del Vallés, Blanco ha dit que amb tota possibilitat es farà mitjançant un tercer rail:

Benigno Blanco

Hi haurà estació a Sant Cugat. Estem dissenyant un corredor que permeti l'ús de l'alta velocitat, i els serveis ferroviaris necessaris de mercaderies i convencionals. Es farà servir la tecnologia del tercer carril.


Recordem que, en canvi, des de Sant Cugat sempre s'ha apostat per una doble via d'ample europeu, i no pas un tercer carril com vol el ministeri de Foment.
Segons el secretari d'estat, de visita a Cerdanyola, el tercer carril permetria combinar l'alta velocitat, la línia de mercaderies i les línies convencionals. Blanco ha explicat que l'alta velocitat, al seu pas per la comarca es farà en forma de 'by pass' en el tramat central de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.