L'alcalde considera 'inacceptable' que l'estació del TGV a Sant Cugat sigui per treure les mercaderies de Barcelona


  • Comparteix:

L'alcalde considera 'inacceptable' la proposta feta pel ministeri de Foment que el corredor del TGV al seu pas pel Vallés es faci mitjançant la construcció d'una tercera via. Lluís Recoder rebutja que l'estació vallesana serveixi només perquè les mercaderies no hagin de travessar la ciutat de Barcelona.

Lluís Recoder s'ha mostrat contundent i ha dit que si el que vol el ministeri de Foment és desviar el pas de mercaderies de la ciutat de Barcelona cap al Vallés, Sant Cugat no és la millor ubicació per situar-hi l'estació del Tren de Gran Velocitat.

Lluís Recoder

Ens fa sospitar que els que es vol és treure les mercaderies de Barcelona i això per nosaltres és inacceptable.


Recoder aposta perquè Foment construeixi dues vies d'ampla europeu i no pas un tercer rail. Segons l'alcalde és impossible que l'estació de Coll Favà pugui acollir, alhora, trens convencionals i alta velocitat, i per tant, tot fa pensar que el corredor del Vallés -en forma de by pass- serviria per desviar les mercaderies del tram central que creua Barcelona. Lluís Recoder diu que no s'acceptarà una estació de segona categoria:

Lluís Recoder

Si és una estació de passatgers, si la volem, si es pensa en mercaderies, la nostra ciutat no és el millor lloc.


Recoder s'ha mostrat molest perquè, una vegada i una altra, la ciutat de Barcelona expulsi cap al Vallés el que no vol. En aquest sentit ha fet referència al fet que els camions que han deixat de passar per les Rondes s'han desviat ara a l'autopista A-7 creant taps d'ampolla importants en les infraestructures que creuen la comarca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.