Joly: 'Reduir l'endeutament dels ajuntaments no millorarà la situació econòmica de l'Estat espanyol'


Temes relacionats

Valldoreix podrà demanar crèdits l'any vinent per destinar-ho a inversions (10/set/10)

Sant Cugat podria demanar crèdits el 2011 si el govern espanyol tingués en compte l'endeutament del 2009 ( 9/set/10)


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly

La millora de l'economia espanyola no passa per disminuir l'endeutament dels municipis. El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ho ha assegurat en roda de premsa aquest dilluns, després d'estudiar les modificacions que el Govern espanyol preveu per al decret de mesures de contenció del dèficit públic. Joly ha assegurat que Sant Cugat està entre els consistoris que sí podrien optar a demanar crèdits, ja que el seu pressupost no supera el 75% de l'endeutament dels seus ingressos.

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, considera que el Govern espanyol està fent 'estratègia política' en apuntar, com a focus del problema, a l'endeutament dels ens locals i desviar l'atenció de les xifres de dèficit i d'endeutament de l'Estat, que són les que realment tenen un percentatge més elevat.

Jordi Joly

Per molt que disminuim l'endeutament dels ajuntaments del conjunt de l'Estat, no millorarà la xifra de l'Estat espanyol.


Les dues principals preocupacions econòmiques de l'Estat són el dèficit públic i l'endeutament. En xifres, el dèficit espanyol suposa el 11,2% del seu pressupost, dels quals el 9,4% corresponen a l'Estat i el 0,5% als ens locals. Pel que fa a les xifres d'endeutament, el 5'84% correspon als ens locals i el 76,79% a l'executiu espanyol. És en aquest sentit, que Joly considera que els consistoris 'no tenen la culpa' i assegura que 'no està bé que se'ls faci pagar els plats trencats per uns temes que s'haurien de resoldre d'una altra manera'. A més, destaca que si es limita la capacitat d'endeutament dels ajuntaments, s'aturen les inversions municipals i, per tant, el creixement del país.

El tinent d'alcalde ha dit que Sant Cugat podrà optar, si ho vol, a crèdits. La liquidació del 2009, amb el total d'ingressos de l'Ajuntament, estaria al voltant del 68% de l'endeutament dels seus ingressos i, segons estimacions de l'equip de govern, el rati d'endeutament d'aquest any estarà 'una mica per sota' del 75%. No obstant, Joly ha destacat que la mesura no afectarà la ciutat, perquè el consistori 'ja té els deures fets' i no demanarà més diners.

Jordi Joly

Estem fent una aturada general per polir tota la despesa i tenir la millor situació financera de cara al 2012.


L'únic aspecte que preveu la modificació del decret i que afectaria Sant Cugat és el caràcter plurianual i cofinançat d'algunes concessions econòmiques. En aquest sentit, el consistori no podria demanar més diners per a les obres de l'Escola de Música i per al Pla de Barris de Les Planes.

Sant Cugat preveu una política de contenció de cara al 2012, per tal que la despesa del municipi estigui adaptada a la nova situació econòmica i tenen la intenció de fer una amortització anticipada per llavors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.