Els sindicats preveuen un seguiment desigual de la vaga general a les grans empreses


Temes relacionats

El Síndic de Greuges dóna suport a la vaga però reclama respecte pels serveis mínims (23/set/10)

Sant Cugat exigeix als sindicats el compliment dels serveis mínims el 29-S (21/set/10)

La plantilla de Delphi se sumarà a la vaga general ( 8/set/10)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu dels treballadors de Delphi, que durant el 2010 s'han manifestat en diverses ocasions

Imatge d'arxiu dels treballadors de Delphi, que durant el 2010 s'han manifestat en diverses ocasions

Els treballadors de les grans empreses santcugatenques faran un seguiment desigual de la vaga general d'aquest dimecres. Mentre que Delphi o Sharp tenen previst aturar la producció de l'empresa durant tota la jornada, les empreses farmacèutiques de la ciutat com Ferrer Internacional i Roche esperen una afectació menor en la seva activitat, i situen la previsió de vaga al voltant del 25%. Els comitès d'empresa consultats per Cugat.cat consideren que el funcionament dels trens i autobusos serà la clau de l'èxit o el fracàs de la vaga general.

Delphi serà previsiblement l'empresa santcugatenca amb un major seguiment de la vaga general. El president del comitè, José Antonio Morán, està convençut que serà 'un èxit' i que el miler de treballadors de l'empresa secundarà l'aturada que demanen els sindicats. En declaracions a Cugat.cat, Morán ha indicat que s'implantarà un servei mínim molt reduït, ja que les línies de producció quedaran 'totalment aturades'.

José Antonio Morán

El 100% dels treballadors de Delphi s'aturaran. Les línies de producció de l'empresa estaran tancades durant les 24 hores del 29-S.


Els treballadors de la multinacional japonesa Sharp, que actualment es troba en un procés d'ERO temporal, faran un seguiment majoritari de la vaga. Així ho assegura el president del comitè d'empresa, Josep Milà, que creu que la producció s'aturarà i ha xifrat en un 75% la previsió de seguiment.

Josep Milà

Calculo que un 75% dels treballadors secundaran la vaga. La producció de l'empresa s'aturarà.


La vaga general d'aquest dimecres tindrà una repercussió menys important a les empreses farmacèutiques de la ciutat. Els comitès d'empresa de Ferrer Internacional i Roche preveuen entre un 20% i un 30% de seguiment de la vaga. El president del comitè d'empresa de Ferrer, Josep Llorens, ha indicat que la major part de la plantilla utilitza l'autobús per arribar a l'empresa, així que el funcionament dels mitjans de transports condicionaran la presència de molts treballadors.

Tot i que Llorens descarta un seguiment majoritari de la vaga, el màxim responsable del comitè d'empresa de Ferrer ha explicat que a hores d'ara a l'empresa es respira un ambient d'incertesa, ja que molts treballadors encara no han decidit si secundaran la vaga.

Josep Llorens

L'ambient és d'incertesa. La gran majoria de treballadors encara no ha decidit què farà dimecres.



El president del comitè de l'empresa Indo, Francisco Hernández, ha preferit no fer cap previsió sobre el possible percentatge de treballadors que seguiran la vaga.

Durant les darreres setmanes, tots els comitès d'empresa han organitzat assemblees informatives per comunicar els seus treballadors de les raons que han portat els sindicats a convocar la vaga general.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.