Aventia, dirigida pel santcugatenc Josep Grau, desenvolupa una plataforma digital de continguts escolars


  • Comparteix:

Un exemple de llibre digital

Un exemple de llibre digital

L'empresa Aventia, dirigida per l'empresari santcugatenc dedicat a la consultoria tecnològica Josep Grau, ha desenvolupat la plataforma Atria perquè els continguts escolars digitals esdevinguin una realitat a Catalunya. A quinze dies de la seva posada en funcionament, ja són més de 600 escoles i més de 20.000 alumnes que utilitzen aquest servei, descarregant-se continguts per Internet.

Atria és un projecte pioner a Catalunya, a l'Estat espanyol i a Europa que preveu arribar aquest curs escolar a uns 100.000 alumnes catalans. La plataforma digital inclou els continguts curriculars que incorporen els llibres de text tradicionals i, a més, d'altres que els docents elaboren i seleccionen per als alumnes. Permet, a més, la relació directa entre els educadors, els alumnes i els distribuïdors dels continguts. Josep Grau és el director general de l'empresa impulsora, Aventia.

Josep Grau

Atria és una plataforma on els alumnes poden accedir als continguts digitals definits pels educadors.



Segons Grau, l'avantatge del contingut digital és el seu concepte dinàmic, ja que en funció de les necessitats es poden baixar continguts diferenciats i seleccionar-los al llarg del curs. Un fet que, segons destaca l'empresari santcugatenc, no seria possible amb llibres en paper.

La plataforma Atria ha estat un encàrrec del departament d'Educació a l'empresa Aventia. La Generalitat subvenciona, així, a les escoles que utilitzin la plataforma, de tal manera que les famílies només hauran de pagar de mitja 30 euros per estudiant a l'any. Grau assegura que suposa 'un estalvi claríssim'.

Josep Grau

El departament d'Eduació ha fet un esforç molt gran per subministrat continguts digitals més econòmics.


La bona acollida d'aquesta plataforma ha fet que Josep Grau i el seu soci Oriol Sanz hagin contactat amb altres zones de l'Estat espanyol per adaptar-lo als seus models educatius i, fins i tot, amb alguns països de sud-amèrica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.