El 35% dels treballadors de l'Ajuntament segueixen la vaga general


  • Comparteix:

La vaga general ha tingut seguiment del 35% a la plantilla de treballadors de l'Ajuntament, segons l'equip de govern municipal. Els serveis mínims acordats entre el consistori i els sindicats s'han complert i han garantit l'accés a les dependències municipals i als serveis bàsics. El regidor de Serveis Interns, Jordi Puigneró, ha confirmat a Cugat.cat que la jornada de vaga s'ha desenvolupat sense incidències remarcables. Unes 200 persones s'han concentrat al migdia a la plaça de la Vila, davant del consistori, per fer visible el seu suport a la vaga general.

Els serveis mínims pactats entre els sindicats i el consistori s'han complert sense incidències destacables, garantint l'obertura dels equipaments municipals prioritaris, com les escoles bressol municipals, els serveis socials, l'Escola d'Art i la de Música, la Biblioteca del Mil·lenari, els casals i centres cívics dels districtes, la Casa de Cultura, el Museu, la Casa Aymat i l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament.

El regidor de Serveis Interns, Jordi Puigneró, ha xifrat el seguiment de la vaga en un 35% de la plantilla municipal i ha explicat que la jornada s'ha desenvolupat amb normalitat.

Jordi Puigneró

Hi ha hagut un 35% de seguiment de la vaga. Els serveis mínims s'han respectat i no tenim constància de cap incident.



El secretari general de la secció sindical de CCOO a l'Ajuntament, Pepe García, ha dit que el seguiment de la vaga al consistori no ha estat més alt per la 'por' d'alguns treballadors municipals.

Pepe García

És un 35%, i no un 70-80%, perquè tenim més del 60% dels treballadors interins i en precari que tenen por.



Puigneró ha puntualitzat que a l'Ajuntament s'ha respectat en tot moment tant el dret de vaga com el dret a treballar dels empleats municipals.

Unes 200 persones s'han concentrat al migdia a les portes de l'Ajuntament per expressar el seu suport a la convocatòria de vaga. Entre els concentrats hi havia treballadors municipals i delegats sindicals d'empreses de la ciutat. Per part dels partits polítics, l'única presència ha estat dels representants d'ICV-EUiA. El portaveu municipal dels ecosocialistes, Joan Calderon, ha fet aquesta reivindicació adreçada al govern espanyol.

Joan Calderon

Tenim la responsabilitat de lluitar per no retrocedir més en drets socials. Hem de dir-li al govern de l'Estat que ja n'hi ha prou.




També han participat a la concentració membres del Comitè de Suport de la Vaga General, constituït per motivar la participació dels santcugatencs a la mobilització. Un dels seus portaveus, Ignasi Bea, ha argumentat que la vaga és contra les retallades socials del govern espanyol dictades pels organismes internacionals.

Ignasi Bea

La reforma laboral i les retallades socials són mesures del pla d'ajust dictades pel FMI i les grans corporacions mundials.





El grup de comunicació municipal Cugat.cat ha funcionat aquest dimecres amb serveis mínims, que han garantit el 50% del servei de notícies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.