Els sindicats difonen als treballadors de l'Ajuntament possibles reajustaments salarials


  • Comparteix:

Pepe García

Pepe García

Els sindicats han criticat l'Ajuntament per mantenir els treballadors municipals 'desinformats' de les conseqüències laborals de la totalitat de la Relació de Llocs de Treball (RLT). Aquesta mesura es va aprovar al ple municipal sense la taula retributiva associada, que ha d'ajustar les condicions salarials dels funcionaris del consistori i sobre la que no s'ha arribat encara a un acord. Des de CCOO, Pepe García atribueix la falta de concreció a 'irregularitats salarials injustificades' que tenen alguns treballadors municipals. Aquest dimecres s'han reprès les negociacions.

Els treballadors s'han alarmat amb les dades que els sindicats CCOO, CGT i SFP els han fet arribar via correu electrònic sobre els possibles ajustos salarials que patiran amb l'aplicació de l'RLT aprovada al juliol. El secretari general de la secció sindical de CCOO a l'Ajuntament, Pepe García, exemplifica aquestes 'incoherències salarials injustificades'.

Pepe García

Prou pujades salarials no justificades. Han augmentat sous fins a 9.000 euros en temps de crisi.


García va més enllà i considera que sindicats i treballadors encara desconeixen les dades de les fitxes descriptives ja aprovades, que concreten les condicions dels funcionaris segons el nivell del seu lloc de treball.

Pepe García

No vam tenir accés a les fitxes descriptives. Ells les portaven a la mesa de negociació però no ens les van argumentar.


Aquest dimecres s'han reprès les negociacions de l'RLT. De moment les parts han acordat un calendari setmanal de negociació i les temàtiques que es tractaran. El calendari i pressupost d'implementació de l'RLT, l'oferta pública associada a la normativa, la revisió del reglament i les gratificacions extraordinàries són les mesures prioritàries. A més, CCOO ha recordat que al juliol van denunciar l'RLT davant Inspecció de Treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.