Vertisub escull Sant Cugat com a estratègia per afrontar la crisi


  • Comparteix:

Pràctiques en espais confinats

Pràctiques en espais confinats

El grup Vertisub és pioner en treballs d'alçada en grans verticals i aquesta dinàmica puntera l'ha portat en temps de crisi econòmica fins a Sant Cugat per seguir creixent. EsadeCreapolis és l'espai on el grup empresarial està desenvolupant nous projectes innovadors que complementen la seva especialització: l'escalada com a tècnica pel manteniment i reforma d'edificis, naus i altres infraestructures. La seva impulsora, Pilar Almagro, posa ara la mirada en convertir en postgraus les pràctiques de l'Escola Vertisub, en exportar els coneixements i les eines a Xile, i en aprofitar les idees que treballadors i estudiants d'Esade els poden brindar per seguir desenvolupant aquest projecte. Mira el reportatge a Cugat tv

El grup empresarial arriba a Sant Cugat ara fa un any, com a inversió per a encarar l'època de crisi. En la seva dinàmica d'avançar innovant, Vertisub ha encarat la conjuntura econòmica a l'inrevés que la majoria d'empreses. 'El problema és d'oferta i no de demanda', explica la directora general de l'empresa, Pilar Almagro, i argumenta que han invertit en innovació, recerca i desenvolupament.

Pilar Almagro

Hem afrontat aquesta crisi al revés que la majoria d'empreses. Hem vingut a EsadeCreapolis perquè creiem que hi havíem de ser.




Almagro fa un balanç molt positiu de la instal·lació de la seva seu a EsadeCreápolis després d'un any.

Pilar Almagro

Estem molt contents. Hem d'aprofitar més la universitat, però del que sí que en fem ús és dels 'get togheters' que organitzem amb la resta d'empreses del complex.




Vertisub té dues empreses principals, Vertisub Obras i Vertisub Seguridad. A més, el grup ha creat altres subseus que els proporcionen els diferents recursos que requereixen. La investigació l'han posat en mans de Crea Innovación, la vessant de l'enginyeria l'han cobert amb Proaltec, els materials especialitzats que requereixen en treballs submergits extrems els subministra la botiga Deprofundis i finalment per difondre les seves idees i experiències han llançat l'editorial Aeditores. A més, un dels projectes més consolidats és l'Escola Vertisub, situada a Ripollet, i que ja ha format a més d'11.000 professionals entre treballadors propis i de la competència.

Els projectes de futur de l'empresa són múltiples: exportar eines i coneixements durant aquest any a Xile, homologar els cursos de l'escola amb la UPC per a què adquireixin rang de postgrau i seguir augmentant coneixements, tècniques i maneres de créixer econòmicament però també professionalment en el sector industrial, de la construcció, de les telecomunicacions i de la mineria, ja que formen part de tots ells.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.