Els treballadors de TVE demanen més hores de català en la programació de la cadena


Temes relacionats

TVE deixa sense corrector de català la plantilla de Sant Cugat ( 6/oct/10)


  • Comparteix:

Centre de RTVE de Sant Cugat

Centre de RTVE de Sant Cugat

Els treballadors de TVE es queixen del descens de programes produïts al centre de Sant Cugat i critiquen també de la manca de presència del català en les produccions de la cadena. El Comitè General Intercentres (CGI) ha atribuït la reducció del català al centre local a la mala gestió de la seva directora, Montse Abbad, en un comunicat, on ha acusat la direcció de mantenir 'càrrecs externs innecessaris' i fer 'amiguisme'.

El CGI es declara contrari al nomenament de Montserrat Abbad com a directora del centre de producció de Sant Cugat i el canal La2 perquè aposta per un projecte poc definit i 'agreujat per la gestió nefasta' de la seva directora. Els treballadors també es queixen que el centre de Sant Cugat tingui menys competències i 'hagi perdut pes i presència en la programació d'hores puntes de La 1'. A més, critiquen que s'hagin externalitzat la majoria de produccions que omplen la programació del nou canal.

El comitè d'empresa ha reiterat la seva crítica per la desaparició del càrrec de corrector de català al centre, que es va suprimir la setmana passada. En declaracions d'arxiu, el president del comitè d'empresa de TVE a Sant Cugat, Álvaro Tena, ha defensat la importància de comptar amb un corrector de català als serveis informatius.

Álvaro Tena

És un càrrec necessari al nostre centre, no podem permetre que s'emetin notícies amb errors ortogràfics. En cap moment llancem la tovallola.


La direcció de Recursos Humans de TVE va suprimir la figura del corrector de català al·legant 'raons organitzatives' i ha desplaçat a un altre departament la treballadora que portava 12 anys com a responsable de 'vetllar per la qualitat del català' a la televisió pública.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.