La competitivitat, eix de l'administració del segle XXI


  • Comparteix:

La competitivitat en l'administració és l'objectiu a assolir per superar la crisi i millorar la gestió pública. Ho han dit els representants d'institucions i administracions públiques de 15 estats europeus que es reuneixen a la ciutat aquest dimecres i dijous per compartir experiències en gestió pública. L'alcalde, Lluís Recoder, i el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, han afegit que les administracions públiques han de saber aplicar estratègies de l'àmbit privat.

La trobada europea l'ha organitzada l'Institut Europeu d'Administració Pública (EIPA), que va atorgar els Premis Europeus del Sector Públic 2009 (EPSA). Sant Cugat va ser guardonada en la categoria de lideratge i gestió de canvi. En aquesta matèria, l'alcalde, Lluís Recoder, ha subratllat que la competitivitat és la clau per fer front als reptes del segle XXI. Recoder ha admès que els consistoris han d'aprendre alguns models impulsats per les empreses del món privat.

Lluís Recoder

A Sant Cugat impulsem el treball per objectius. Són elements que són pràctica de l'ámbit privat.



De la seva banda, el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, convergeix en la idea que cal apostar per la competitivitat.

Jordi Joly

Hem de treballar per la competitivitat perquè el sector públic ha de gestionar molt bé els recursos públics.




Durant la trobada, que se celebra a EsadeCreapolis i s'allarga al Teatre-Auditori amb un Santcugatribuna, es comparteixen experiències en matèria de gestió pública. En aquest sentit, s'estan abordant temes com la prestació de serveis públics, la participació ciutadana i noves formes de treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.