Un habitatge totalment sostenible i autosuficient s'exposa a Sant Cugat


  • Comparteix:

El mòdul sostenible està instal·lat a les portes d'EsadeCreapolis

El mòdul sostenible està instal·lat a les portes d'EsadeCreapolis

L'empresa ThinkCO2, de propietat santcugatenca, ha instal·lat a les portes d'EsadeCreapolis un habitatge sostenible que funciona de manera autosuficient. En el disseny d'aquesta casa, l'empresa ha controlat les emissions de diòxid de carboni en tots els seus processos i ha aconseguit reduir a zero la quantitat de CO2 que s'envia a l'atmosfera. El mòdul, de 23 metres quadrats, és transportable i està construït amb materials naturals i autòctons. Visita aquesta casa sostenible a Cugat tv

Aquest habitatge consumeix poca energia i, la poca que gasta, la produeix la mateixa casa. Pel seu funcionament, la casa s'alimenta de l'aigua de la pluja i de l'energia solar. La làmina solar que cobreix tot el sostre del mòdul permet generar energia elèctrica suficient per la il·luminació i l'ús nocturn de la casa, mentre que dues canonades recullen l'aigua que s'utilitzarà per a la cuina i el lavabo.

En declaracions a Cugat.cat, la fundadora de l'empresa, Rosa Vilarasau, destaca la possibilitat de transportar el mòdul.

Rosa Vilarasau

Si vols canviar la casa d'ubicació, només es triga dos dies a instal·lar-se. Ja tens la mateixa casa, amb unes altres vistes.


Per atendre situacions concretes o d'urgència, el mòdul té una caldera de gas per escalfar l'aigua. La casa també inclou un dipòsit que pot omplir-se amb aigua de pous o rius i existeix la possibilitat de connectar el mòdul a la xarxa elèctrica. L'habitatge no disposa de calefacció ni sistema de refrigeració, ja que funciona gràcies a un sistema d'aïllament tèrmic.

Actualment aquest habitatge, que ja ha rebut més de 4.000 visites, està en fase de llançament. L'empresa assegura que pot fabricar la casa en dos mesos i instal·lar-la en només dos dies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.