La formació en lideratge és la millor inversió del sector públic, segons Marga Pröhl


  • Comparteix:

Els reptes de l'administració i la formació dels líders del sector públic a nivell europeu han estat l'eix central de la conferència 'Quality of life - An imperative: what development model for the next decade'. La ponent ha estat la directora general de l'Institut Europeu d'Administració Pública, Marga Pröhl, que ha assegurat que el bon lideratge és imprescindible en la societat actual i ha destacat la inversió en energies renovables i en projectes de Recerca i Desenvolupament (R+D), i la reducció del fracàs escolar com alguns dels reptes de futur de la Unió Europea.

Marga Pröhl considera que l'àrea amb la qual més ha de treballar el sector públic és la formació de líders competents, que reestableixin la credibilitat dels valors democràtics, que enguany estan quedant obsolets.

Marga Pröhl

La meva generació té els seus valors democràtics i és molt important convencer els joves de la importància d'aquests.


La ponent alemanya ha destacat que les persones que exerceixen els lideratges públics són models per a la societat i per això és clau que mostrin la seva honestedat vers els ciutadans. La societat actual pateix canvis constants i per això un dels reptes de l'administració és establir bons processos comunicatius amb la població, perquè els assimili de la millor manera possible.

Marga Pröhl

Si en temps de crisis només reben les classes perjudicades, no és creïble. Necessitem una gestió moderna del sector públic. La comunicació és fonamental en procesos de canvi.



Pröhl ha recordat les modificacions que va dur a terme Angela Merkel en pujar al poder a Alemanya de reduir l'excés de burocràcia i establir determinats processos de gestió pública a través d'Internet. Les noves tecnologies han estat, també, un dels aspectes de la ponència, ja que són un dels elements imprescindibles perquè l'administració doni un bon servei als seus ciutadans.

La Unió Europea està, en ple 2010, immersa en canvis continuats i és per això que ha d'assumir alguns reptes. Segons la directora general de l'Institut Europeu d'Administració Pública, aquests són invertir un 3% del PIB en Recerca i Desenvolupament, reduir en un 20% l'emissió de gasos hivernacle i invertir en energies renovables i reduir la taxa de fracàs escolar d'un 15 a un 10%.

En aquest sentit, l'alcalde, Lluís Recoder, ha recordat que les xifres d'abandonament escolar a l'Estat espanyol són, malauradament, molt superiors.

Lluís Recoder

En el nostres país estem en el 30% de fracàs escolar. Necessitem empreses competitives que generin riquesa i una administració pública que gestioni millor.



L'alcalde també ha destacat la importància de la generació de riquesa per al benestar de les persones i ha destacat el bon paper de la ciutat de Sant Cugat a nivell d'administració pública. Tot i això, ha destacat que encara hi ha molta feina a fer i s'han d'introduir grans millores en la gestió pública per continuar avançant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.