Joan Amorós: 'El corredor Mediterrani permetria connectar les empreses vallesanes amb el nord d'Europa'


  • Comparteix:

L'eix comunica els ports mediterranis amb Europa central

L'eix comunica els ports mediterranis amb Europa central

El corredor Mediterrani aportaria valor econòmic als municipis vallesans i descongestionaria vies com l'AP-7, que passa per Sant Cugat. Ho ha afirmat el secretari general de Ferrmed, Joan Amorós, en la ponència d'aquest dimecres als Diàlegs Santcugatribuna, on també ha explicat que el projecte crearia nous fluxos d'importació i exportació cap a Europa i milloraria el trànsit internacional de mercaderies.

El projecte de Ferrmed consisteix en un corredor ferroviari que uneix els ports mediterranis de l'Estat espanyol amb el centre d'Europa. Segons Amorós, aquesta xarxa de comunicacions és una eina per millorar la situació econòmica del país ja que agilitzaria les importacions i exportacions i proporcionaria una posició estratègica a l'Estat espanyol en el comerç internacional.

En el cas de la nostra ciutat, el corredor Mediterrani suposaria un augment del dinamisme empresarial i la proliferació de negocis a l'entorn de Sant Cugat, ja que la xarxa ferroviària travessaria el Vallès Occidental. A més, l'eix reduiria el pas de camions per l'AP-7 i ajudaria a descongestionar-la, com també les altres vies principals de la zona. Ho ha explicat Joan Amorós en declaracions a Cugat.cat.

Joan Amorós

Permetrà connectar les indústries i facilitarà que empreses s'instal·lin aquí. El ferrocarril és més econòmic que el camió.



Amorós també s'ha referit a 'la problemàtica política' que impedeix que el projecte es tiri endavant. El secretari general de Ferrmed ha dit que les inversions del govern espanyol estan orientades cap a criteris radials i que no es prioritza la iniciativa, fets que impedeixen la realització del projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.