L'Ajuntament afirma haver presentat tots els comptes del 2009 i demana una rectificació a la Sindicatura


  • Comparteix:

L'Ajuntament afirma que ha presentat els documents dins el període establert

L'Ajuntament afirma que ha presentat els documents dins el període establert

L'alcalde, Lluís Recoder, afirma que el consistori santcugatenc ha lliurat a la Sindicatura de Comptes tota la documentació relativa a l'exercici 2009. Recoder contradiu així les informacions fetes públiques per la Sindicatura, que inclou Sant Cugat entre les ciutats que havien presentat les xifres de manera incompleta. L'equip de govern atribueix aquestes informacions a un error de la Generalitat, que no va informar la Sindicatura de la desaparició de dues oficines municipals suprimides el 2006, i demana una rectificació.

Segons la Sindicatura de Comptes, els documents presentats per l'Ajuntament eren incomplets ja que mancava la informació relativa a dues agències municipals. L'Ajuntament ha explicat que la Societat de Promoció Econòmica de Sant Cugat SL i Sant Cugat Obert SL, totes dues de capital 100% municipal, van ser dissoltes i liquidades pel ple l'any 2006, i en conseqüència es van donar de baixa en el registre mercantil. Segons la informació municipal, a la base de dades de la Sindicatura de Comptes les dues societats consten com a donades de baixa i, per tant, no s'incorporen al compte general municipal.

Aquestes baixes, però, no constaven al registre d'ens locals de Catalunya de la direcció general d'Administració Local, que depèn de la conselleria de Governació de la Generalitat, motiu pel qual la Sindicatura creu ara que les dues societats municipals encara existeixen i han de presentar els seus balanços financers.

Recoder demana més rigor a la Sindicatura, ja que la Generalitat disposava d'aquestes informacions.

Lluís Recoder

La Generalitat en tenia coneixement. Demanem més rigor a la Sindicatura. L'Ajuntament presenta els comptes quan toca.


La informació errònia de la Sindicatura de Comptes ha estat reproduïda en diversos mitjans de comunicació. L'Ajuntament ha reclamat una rectificació i el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, sol·licitarà una reunió amb el Síndic Major per demanar explicacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.