La Cecot reclama que el 51% del Prat es traspassi a la Generalitat


  • Comparteix:

Aeroport de Barcelona - El Prat

Aeroport de Barcelona - El Prat

La Cecot veu amb bons ulls l'anunci del govern estatal de privatitzar el 49% de la gestió de l'aeroport del Prat. La patronal vallesana, però, creu que la mesura és 'insuficient' si el 51% restant no contempla l'entrada de la Generalitat i d'altres administracions catalanes. El govern espanyol ha avançat que les comunitats autònomes tindran un paper destacat en la presa de decisions, però no ha concretat el model de gestió dels aeroports.

El secretari general de la Cecot, David Garrofé, ha apostat per un model que materialitzi el traspàs de la gestió de l'aeroport del Prat al govern català.

David Garrofé

El 51% s'ha de traspassar a la Generalitat o a un organisme on hi hagi iniciativa privada i les administracions catalanes.




Garrofé també ha explicat què implica aquest model per als ciutadans.

David Garrofé

Tenir el control polític de l'aeroport és estratègic. Decidirem el destí dels vols.




El consell de ministres ha aprovat aquest divendres el marc legal que permetrà crear una nova Aena, que passarà a denominar-se Aena Aeropuertos. Aquesta societat mercantil mantindrà el capital públic, tot i que podrà incorporar capital privat en un percentatge minoritari. La societat serà l'encarregada de licitar els concursos públics per atorgar la concessió dels serveis d'aeroports com El Prat i Barajas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.