La plantilla d'Indo farà una vaga de set dies en protesta pels 66 acomiadats


Temes relacionats

Indo, amb seu a la ciutat, aprova un pla amb acomiadaments i tancament de filials (30/oct/10)


  • Comparteix:

Indo, a Can Sant Joan, redueix també els salaris

Indo, a Can Sant Joan, redueix també els salaris

La seu local d'Indo, companyia dedicada a l'òptica, obrirà aquesta setmana una vaga que s'allargarà durant set jornades. Ho ha anunciat la secció sindical d'UGT a l'empresa en una manifestació aquest dissabte a Barcelona. La plantilla protesta per l'acomiadament de 66 treballadors a la ciutat, la filial més afectada per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de la companyia a l'Estat.

La situació d'Indo és complexa. D'una banda, es troba en concurs de creditors i de l'altra, els administradors de l'empresa han anunciat un expedient de regulació. Sant Cugat és la planta més afectada, amb un total de 66 acomiadats. Una bona part són directius i càrrecs de responsabilitat, fet que agreuja la situació segons el delegat sindical d'UGT a Indo, Blas Sánchez.

Blas Sánchez

Són empleats majors de 50 anys. És condemnar-los a no treballar mai més i a tenir una pensió mínima.




La secció sindical d'UGT, majoritària a l'empresa, ha anunciat set jornades de vaga a totes les filials del grup a Catalunya, unes aturades que comencen aquest dijous.

Blas Sánchez

La petició ja s'ha fet a l'administració. Serà una vaga de tots els dies i a totes hores.



Els treballadors ho han anunciat en una protesta aquest dissabte a Barcelona davant d'una òptica que és membre del grup empresarial. Els sindicalistes han aprofitat la manifestació per donar a conèixer les seves peticions. Demanen acotar els criteris de selecció dels acomiadaments, reduir-ne el nombre total i garantir les indemnitzacions.

I és que els representats d'UGT han denunciat que la situació de concurs de creditors ha agreujat les condicions de l'ERO. Segons Blas Sánchez, les dificultats econòmiques de la companyia no garanteixen que es cobrin les indemnitzacions, ni que l'empresa pagui les quotes de la Seguretat Social als majors de 55 anys.

Els 66 acomiadats a la ciutat pertanyen a la central de costos i a les funcions d'una de les societats del grup, l'anomenada Indo Internacional. La resta dels treballadors santcugatencs patirà una reducció de salari d'un 8%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.