Les farmacèutiques alerten que el sector està en perill, però de moment descarten acomiadaments a la ciutat


  • Comparteix:

Les farmacèutiques alerten que el mercat està en perill

Les farmacèutiques alerten que el mercat està en perill

Les empreses farmacèutiques implantades a Sant Cugat alerten que la retallada de la despesa farmacèutica impulsada pel govern espanyol posa en perill el sector, però descarten acomiadaments a les plantes de la nostra ciutat. Les companyies, entre les quals hi ha Boehringer Ingelheim i Grupo Ferrer, demanen 'estabilitat' als polítics i mostren preocupació per la situació actual, que se suma a la recessió econòmica global.

Boehringer Ingelheim i Grupo Ferrer es dediquen a la fabricació de medicaments. Un model de producció que s'ha vist alterat pels decrets aprovats pel govern espanyol que, entre d'altres mesures, rebaixen el preu dels genèrics i disminueixen un 7'5% el preu dels medicaments amb recepta, segons estimacions de la patronal farmacèutica.

La direcció de Boehringer Ingelheim, que compta amb 700 empleats a la ciutat, assegura que ha hagut de prendre mesures per 'pal·liar la reducció d'ingressos' prevista. S'han revisat tots els moviments que comporten una despesa i, en aquesta direcció, s'han reduït costos d'algunes partides com els viatges de negocis, per exemple. Preguntat sobre si contemplen reduccions de plantilla a Sant Cugat, el director de comunicació de Boehringer Ingelheim, Santiago Cullí, ha dit que no, ara per ara.

Santiago Cullí

Ara no contemplem la reducció de plantilla. Això sí, aquests canvis ens fan patir i estem preocupats.


Segons recull 'El País', els sindicats i patronal de Grupo Ferrer diuen que l'estratègia és contenir la despesa i posar l'horitzó en nous mercats. De moment, tampoc no contemplen els acomiadaments, segons el diari.

A Sant Cugat hi ha dues farmacèutiques més, però que no es dediquen a la fabricació de medicaments i que, per tant, no els afecten els decrets del govern espanyol. Són Grifols i Roche Diagnostics, que compten amb una àmplia presència a nivell internacional. En aquest sentit, han alertat que moltes farmacèutiques estan posant el punt de mira en altres països a causa de les dificultats que troben a l'Estat espanyol. Això sí, tant Grifols com Roche han assegurat que tampoc no contemplen cap reducció de plantilla a la nostra ciutat.

La patronal Farmaindustria ja va alertar que aquestes mesures poden fer entrar en pèrdues les empreses farmacèutiques catalanes, i que a nivell espanyol veuran reduït el mercat en més de 2.000 milions d'euros a l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.