La comissaria dels Mossos costarà més del doble del previst, segons la Sindicatura de Comptes


  • Comparteix:

La inversió inicial de la comissaria ha crescut més d'un 266%

La inversió inicial de la comissaria ha crescut més d'un 266%

La Generalitat acabarà de pagar la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat d'aquí a 21 anys. La inversió inicial d'aquest equipament ha crescut més del doble, ja que passa dels aproximadament 3,2 milions d'euros previstos als 8,4 que finalment costarà, segons dades de la Sindicatura de Comptes facilitades a Cugat.cat. Això suposa que la Generalitat haurà de pagar anualment una mitjana de gairebé 352.000 euros fins al 2032 per completar el pagament.

L'informe que la Sindicatura de Comptes va entregar a la presidenta del Parlament la setmana passada xifra el dèficit no financer de la Generalitat el 2008 en 3.141 milions d'euros, sis vegades més que l'any anterior. Segons el síndic Jordi Pons, que va emetre un vot particular, la situació econòmica del govern i el seu deute real s'agreuja per casos com el de la comissaria de Sant Cugat.

El cas de l'equipament local no és l'únic. Aquesta situació es repeteix amb altres infraestructures que la Generalitat té com a obligacions econòmiques fins al 2042 i marquen els seus compromisos de despesa futurs. Per Pons, la xifra seria molt superior si l'informe tingués en compte les obres contemplades aquell any i que no acabarà de pagar fins d'aquí a 30.

A més, el síndic destaca com les obligacions econòmiques de la Generalitat derivades del pagament fraccionat d'equipaments van créixer el 2008 un 54,1% respecte l'any anterior i un 440,2% respecte el 2005. Aquest fet, segons Pons, deriva de l'abús de les fórmules de col·laboració público-privada, que comprometen en el futur el volum de despesa de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.