Sindicats i empresaris locals, satisfets amb el pacte de pensions


  • Comparteix:

Govern, patronal i sindicats, d'acord amb la reforma de les pensions

Govern, patronal i sindicats, d'acord amb la reforma de les pensions

L'associació Sant Cugat Empresarial aplaudeix l'acord entre patronal, govern espanyol i sindicats majoritaris per tirar endavant la reforma del sistema de pensions. El sindicat CCOO valora l'acord positivament, però assenyala que ha estat marcat per les circumstàncies econòmiques actuals i que, per tant, és 'provisional'. Per contra, el Grup de Suport a la Vaga General del 27 de gener creu que aquesta reforma és 'innecessària'.

El pacte entre govern, patronal i els sindicats UGT i CCOO estableix l'edat de jubilació als 67 anys. El topall per cotitzar el 100% de la pensió a partir dels 65 anys se situa ara en 38 anys i mig de tributació a la Seguretat Social.

El president de l'associació Sant Cugat Empresarial, Frederic Boix, veu el pacte com una oportunitat per abordar altres 'qüestions vitals'.

Frederic Boix

Desapareixen els dubtes sobre la fortalesa de la Seguretat Social. Redueix tensions laborals i obre camí a altres qüestions vitals.



El secretari general de CCOO a l'Ajuntament, Pepe García, considera que és un bon pacte, però el qualifica de 'provisional'.

Pepe García

És una sortida de la crisi actual. Quan millori la situació econòmica, n'haurem de tornar a parlar, però ara toca això.




A l'altre extrem se situa el Grup de Suport a la Vaga General del 27 de gener, que considera innecessària aquesta reforma. Escoltem un dels membres de la plataforma, Ignasi Bea.

Ignasi Bea

No era necessària. Hi ha moltes maneres d'arreglar la situació. Es poden desviar recursos d'àrees amb superàvit.


L'acord introdueix també la possibilitat que els becaris cotitzin durant l'exercici de les pràctiques i que les dones tributin durant el període destinat a cuidar els fills, amb un màxim de dos anys en els dos casos.

Si la reforma tira endavant, la paga es calcularà en base a la cotització dels darrers 25 anys, en lloc dels 15 actuals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.