La multinacional Sharp planteja un nou ERO temporal a Sant Cugat


  • Comparteix:

La planta santcugatenca de Sharp és la darrera que l'empresa té a l'Estat espanyol

La planta santcugatenca de Sharp és la darrera que l'empresa té a l'Estat espanyol

L'empresa Sharp està plantejant un nou ERO temporal que començaria a partir de l'abril, quan finalitzi el que encara tenen obert, i podria allargar-se uns sis mesos. Actualment la factoria manté dues de les tres línies de producció tancades i els treballadors només fan cinc dels 20 dies laborables que té un mes.

El nou ERO temporal suposaria una pèrdua d'entre un 30 i un 40% de poder adquisitiu dels afectats. A més, alguns treballadors no podran acollir-se al pla que suposa el cobrament de l'atur més un suplement que proporciona l'empresa perquè ja han esgotat el que els pertoca d'atur.

El president del comitè d'empresa de Sharp a Sant Cugat, Eduard Pomar, explica què els ha comunicat la direcció. Són declaracions a Cugat.cat.

Eduard Pomar

Les perpectives de producció del proper semestre no són bones. No hi haurà feina per donar ocupació a tota la plantilla actual. L'empresa té la intenció de presentar un nou ERO.


Pomar també ha volgut destacar que de moment es tracta d'una declaració d'intencions de l'empresa i que encara no s'ha concretat res.

La de Sant Cugat és l'última fàbrica que té aquesta multinacional japonesa a l'Estat espanyol i va estar aturada durant les tres primeres setmanes de febrer a causa d'un reajustament de la producció. Des del 21 de febrer fins ara, la planta està treballant només una de les tres línies de producció totals.

La planta de Sharp a la ciutat ja contempla un ERO que afecta a 280 dels 330 treballadors de l'empresa. L'expedient que té la intenció de presentar Sharp seria, doncs, el tercer que la planta de televisors presenta des de setembre de 2009. Va ser llavors quan va contemplar el primer, també de sis mesos, que es va encadenar amb el segon, d'un any sencer i que finalitza el proper 13 d'abril. No obstant això, l'empresa va garantir, fa un mes, la continuïtat de la fàbrica, tot i que sense donar més detalls.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.