Creix un 15% el nombre d'atencions per temes de consum durant el 2010


  • Comparteix:

Presentació de la memòria de l'OMIC

Presentació de la memòria de l'OMIC

Les atencions per qüestions de consum a Sant Cugat han augmentat un 15% en el darrer any. En total, s'han realitzat 4.166 consultes o reclamacions ateses entre l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) i altres serveis de l'Ajuntament. Les companyies de telefonia i d'Internet acumulen la meitat de reclamacions gestionades per l'OMIC.

De les poc més de 4.100 consultes, la meitat es van referir a subministraments bàsics i un 25% a serveis. D'aquestes 4.100, 3.400 es van gestionar des de l'OMIC. En aquesta xifra, hi sobresurten les queixes per qüestions de telecomunicacions, com recepció de SMS premium, trucades a prefixos 905 i dificultats per donar-se de baixa. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha demanat responsabilitat a les empreses telefòniques.

Mercè Conesa

Reclamo a les companyies de telefonia més seriositat i rigorositat.


Durant el darrer any, Sant Cugat s'ha convertit en seu de la Junta Arbitral de Consum (JACC). Això permet als santcugatencs resoldre conflictes de consum a través de l'arbitratge a la mateixa ciutat. Segons la responsable de l'OMIC, Mercè Álvarez, aquest fet és especialment útil per resoldre problemes amb companyies telefòniques.

Mercè Àlvarez

La junta arbitral permet resoldre els conflictes amb les companyies telefòniques.


L'OMIC també ha estrenat aquest any 'Escola de consum', un espai a Cugat ràdio per donar consells i resoldre dubtes de la població. En paral·lel, ha llançat diverses campanyes informatives per difondre els drets dels usuaris.

Tres persones treballen a l'OMIC, que disposa de la certificació ISO 9001:2000.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.