Sant Cugat tanca el 2010 amb una ràtio d'endeutament del 67%


  • Comparteix:

El ple municipal en una foto d'arxiu

El ple municipal en una foto d'arxiu

L'Ajuntament ha tancat el 2010 amb una ràtio d'endeutament del 67%, després de liquidar el pressupost d'aquest exercici. L'equip de govern ha destacat l'equilibri en les finances municipals que han permès una bona xifra d'endeutament, ja que la llei permet arribar fins el 110%, així com garantir les inversions. L'oposició ha valorat la feina de l'equip econòmic municipal, tot i que ha expressat algunes discrepàncies sobre el contingut dels comptes.

Tot i el bon nivell a l'endeutament del consistori, el tinent d'alcalde de Economia, Jordi Joly, ha defensat l'equilibri entre la contenció econòmica i les inversions.

Jordi Joly

No hem de passar de ser unes administracions que s'endeuten molt a unes que són porugues. No es poden fer coses si no ens endeutem.




És per això que el pressupost del 2010 contemplava 14 milions d'euros d'inversions en equipaments a les noves centralitats, que el consistori ha provisionat en el pressupost d'aquest any, a l'espera de tancar els contractes amb els operadors d'aquests equipaments, que l'Ajuntament considera de 'risc', però necessaris.

Tant l'equip de govern com ERC han destacat que el compliment del pressupost del 2010 és fruit d'una bona gestió. Ho explica el portaveu republicà Raül Grangé.

Raül Grangé

L'equilibri financer i la capacitat d'endeutament són necessaris per encarar la crisi. Cal rigor tècnic i pacte polític.



En canvi, pel portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, creu que l'equilibri pressupostari no depèn només de la gestió.

Ferran Villaseñor

Portem dos anys que es tanquen els comptes perquè ens ha tocat la loteria.




De la seva banda, el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha lamentat que hagin quedat inversions pendents.

Joan Calderon

Les partides on menys es compleix l'execució són les polítiques socials i l'ocupació.



L'equip de govern defensa que aquest equilibri pressupostari del 2010 ha permès reduir els temps de pagament als proveïdors. De fet, el govern local ha presentat l'Informe del Tresorer relatiu a la Llei contra la morositat. El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha reiterat que el consistori paga les factures amb una mitjana de 13 dies, tot i que ha puntualitzat que si se suma el temps de tramitació, el pagament s'allarga a 29 dies de mitjana. No obstant això, el portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, ha assegurat que la dada real correspon a 43 dies de mitjana i ha criticat que no s'hagués presentat l'Informe del Tresorer abans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.