Els agents econòmics creuen que Sant Cugat respon millor a l'atur però pateix igual la crisi


  • Comparteix:

L'atur a Sant Cugat ha crescut un 0'19% respecte el mes anterior

L'atur a Sant Cugat ha crescut un 0'19% respecte el mes anterior

Els agents econòmics atribueixen les dades d'atur de Sant Cugat, inferiors a les catalanes, a la feina feta en matèria econòmica, tot i que admeten que la ciutat no es queda al marge de la situació de crisi que viu el país. Aquest és el tercer mes consecutiu que l'atur creix a la ciutat, tot i que es tracta d'un lleuger increment que se situa per sota de la mitjana catalana, que lidera la pujada mensual a l'Estat espanyol. Pels sindicats i patronals, aquestes xifres són el reflex d'una 'reforma laboral' que no funciona i de polítiques poc eficients.

Els agents econòmics i socials coincideixen a veure el municipi com una excepció en el mapa de l'ocupació, que aquest darrer mes ha crescut un 1'44% a Catalunya.

El membre de la secció sindical de CCOO, Pepe García, creu que l'increment de Sant Cugat, tal com passa en el conjunt de Catalunya, és reflex del poc impacte de la reforma laboral.

Pepe García

Ens hauríem de preguntar per què després de la reforma laboral les dades continuen igual. Si és culpa dels aturats, dels sindicats o del govern que no fa la feina.



Tot i que Sant Cugat també pateix la crisi i una situació econòmica incerta marcada per la inactivitat del mercat interior, el secretari general de la Cecot, David Garrofé, atribueix la bona posició de Sant Cugat al 'model de ciutat'.

David Garrofé

Sant Cugat ha fet una aposta clara per un perfil d'empresa i un perfil de habitant.



En el mateix sentit, el president de Sant Cugat Empresarial, Frederic Boix, ha destacat el teixit empresarial del municipi. En canvi, Boix descarta que les dades d'atur siguin conseqüència de la reforma laboral, sinó de la manca de finançament de les empreses.

Frederic Boix

Estem en una situació en què l'empresariat té problemes de finançament. Això fa que disminueixi el personal.






A Sant Cugat, hi ha registrades 4.024 persones sense feina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.