El 4% dels turismes dels Túnels de Vallvidrera passa pel carril VAO


  • Comparteix:

El carril VAO permet reduir un 20% la tarifa del peatge

El carril VAO permet reduir un 20% la tarifa del peatge

Els usuaris del carril per a Vehicles d'Alta Ocupació (VAO) ja suposen més del 4% dels turismes registrats als Túnels de Vallvidrera durant el 2011. Això significa que gairebé 120.000 cotxes amb tres o més ocupants han fet ús del carril des de principis d'any i que, per tant, se'ls ha aplicat la reducció del 20% en el preu del peatge.

Des de la seva posada en marxa el juliol passat, el 3,78% dels turismes que han passat pels Túnels de Vallvidrera ho han fet pel carril VAO. La xifra, però, supera el 4% durant els primers mesos d'aquest any. Això posa de manifest que cada vegada són més els vehicles que tenen tres o més ocupants i poden beneficiar-se del descompte en el peatge per alta ocupació.

La intenció de la conselleria de Territori i Sostenibilitat és ampliar la iniciativa a altres peatges catalans, després de la prova pilot dels Túnels de Vallvidrera. Segons han apuntat responsables del departament, l'experiència podria estendre's per l'àrea metropolitana.

Per gaudir del descompte, cal accedir al peatge per un carril senyalitzat i demanar-ho prement un botó que activa el mecanisme òptic. Una càmera de vídeo enregistra el volum d'ocupació del vehicle, que ha de ser de més de dues persones, per tal de fer efectiva la reducció de la tarifa vigent. Aquest sistema triga uns tres segons a fer la verificació. És per això, que és necessari fer el pagament amb targeta o amb Teletac, ja que en cas de confirmar que el vehicle té menys ocupació es procedeix a carregar la resta de la tarifa.

Els Túnels de Vallvidrera han registrat gairebé 3 milions de turismes en aquest tram que uneix Sant Cugat amb Barcelona durant el 2011, dels quals gairebé 120.000 han estat usuaris del carril d'alta ocupació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.