Sant Cugat és la ciutat amb menys famílies pobres de tot Catalunya


  • Comparteix:

Sant Cugat, Terrassa i Barberà són les ciutats amb menys famílies per sota el llindar de la pobresa.

Sant Cugat, Terrassa i Barberà són les ciutats amb menys famílies per sota el llindar de la pobresa.

Sant Cugat és la ciutat catalana que té menys famílies que viuen per sota del llindar de la pobresa. Aquesta és una de les conclusions a què ha arribat un estudi de l'Observatori de la Pobresa de Caixa Catalunya que també posa de manifest que a Catalunya hi ha gairebé 320.000 famílies que viuen sota mínims, majoritàriament, formades per pensionistes i immigrants.

Sant Cugat, conjuntament amb Terrassa i Barberà del Vallès, és la localitat en què més famílies tenen una renda superior al llindar de la pobresa , concretament, un índex de l'11,2%. A l'altre costat de la balança, es troben ciutats com Sant Adrià del Besos i Cornellà, que tenen els índexs més alts de famílies pobres. L'encarregat de l'estudi, el catedràtic d'Economia, Josep Oliver, explica que la gent que està fora del mercat de treball està més exposada a la pobresa.

Josep Oliver

La gent sense feina està més exposada a la pobresa


A Catalunya hi ha gairebé 320.000 famílies que viuen al llindar de la pobresa, segons les dades fetes públiques per l'Observatori de Caixa Catalunya. En aquest retrat hi apareixen, majoritàriament, les famílies formades per pensionistes i els immigrants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.