El comerç tradicional, amenaçat pel preu del lloguer a l'eix comercial


  • Comparteix:

Carrer Santa Maria

Carrer Santa Maria

L'eix comercial de Sant Cugat està patint, a marxes forçades, una modificació dels comerços que el configuren. El que fa aproximadament dues dècades era territori del comerç tradicional, enguany s'ha convertit en l'espai de les franquícies i grans marques, l'única tipologia de comerç que encara pot pagar l'elevat preu dels lloguers de la ciutat. L'essència de poble de Sant Cugat es manté, en part, gràcies a aquest comerç tradicional que està en perill d'extinció. El seu futur passa, entre d'altres, per la formació dels botiguers i per la potenciació d'activitats de dinamització. Mira el reportatge a Cugat tv

Tot i que l'Ajuntament està treballant per crear una xarxa comercial que uneixi tot el centre de la ciutat, des de la rambla Ribatallada fins al CAP de Sant Cugat, amb la intenció de convertir-lo en una illa de vianants, la realitat és que l'eix comercial està ubicat entre els carrers de Santiago Rusiñol i de Santa Maria i, a molt estirar, fins al carrer de Valldoreix.

En potenciar l'eix comercial, els lloguers han adquirit, segons tècnics de comerç del consistori, un valor afegit que ha provocat que Sant Cugat mantingui encara avui els preus dels locals, molt més que altres ciutats, i el petit comerç no pugui assumir-ne els costos. És per aquest motiu que els operadors han d'apostar, com destaca el copropietari de la immobiliària ÀreaRetail, Ferran Villòria, per ubicar-se a altres zones.

Ferran Villòria

A Sant Cugat la qualitat té premi, hi ha certa fidelitat. Les distàncies no són tan importants com per no anar-hi. Però no tothom pensa igual i els operadors no volen fer aventures.




El futur del comerç tradicional passa, doncs, per la modernització i la formació, segons el gerent de la Federació de Comerciants, Jesús Carvallo.

Jesús Carvallo

El futur del petit comerç passa per la modernització i aplicació de les noves tecnologies. S'haurà d'especialitzar.




Els comerciants santcugatencs, com assegura Carvallo, hauran de convertir-se per aconseguir mantenir l'essència de poble que la ciutat podria perdre en extingir-se aquesta tipologia de botigues autòctones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.