ACEMAC escenifica a Construmat la voluntat de reconversió de la construcció


Temes relacionats

1993: Inauguració dels Cinemes Sant Cugat (13/nov/11)

Aymerich creu que la pressió de Núñez ha 'facilitat' la declaració de parc natural (21/oct/10)

El nou president de l'ACEMAC aposta per la rehabilitació per superar la crisi del sector de la construcció (28/jul/10)

Aymerich assumeix la presidència de l'Acemac ( 5/jul/10)

Reconeixement de Construmat als habitatges de Promusa del carrer Mar de la Xina (23/abr/09)

Onze empreses santcugatenques participen a la Fira Construmat 2003 (27/mai/03)


  • Comparteix:

Joan Aymerich és president d'ACEMEC

Joan Aymerich és president d'ACEMEC

L'Associació Catalana d'Empresaris de Materials de Construcció (ACEMAC), presidida pel santcugatenc i exalcalde Joan Aymerich, és un dels 1.300 expositors de la 17a edició del Saló Internacional de la Construcció de Fira de Barcelona, Construmat, que ha obert les portes aquest dilluns. Un dels eixos importants de l'edició d'aquest 2011 és la rehabilitació i reforma de la llar que, segons Aymerich, constitueix 'el futur del sector', davant les males perspectives de recuperació en la venda d'obra nova.

L'ACEMAC és una organització empresarial que agrupa empreses catalanes dedicades al comerç i distribució de materials de construcció amb l'objectiu de defensar els seus interessos. Segons dades de Construmat, l'únic segment de negoci que està creixent és el de la restauració, a un ritme de l'11%. El president de l'ACEMAC, Joan Aymerich, ha remarcat a Cugat.cat la necessitat que el sector ho aprofiti per reconvertir-se.

Joan Aymerich

En lloc de dedicar-nos a la gran construcció, ens hem de centrar en la rehabilitació enfocada en el particular i el petit constructor.



Pel que fa a la situació de Sant Cugat, Aymerich ha explicat que tot i tenir dificultats com tota la resta de ciutats, la seva especificitat demogràfica fa que l'habitatge nou segueixi venent-se a un ritme més alt que a la majoria de localitats.

Joan Aymerich

Tot i estant malament, a Sant Cugat encara no hi ha arribat tant la paralització de vendes d'habitatge nou.



El president d'ACEMAC ha destacat que les administracions haurien d'intentar assegurar la bona salut de les entitats financeres, ja que la concessió de crèdits a la ciutadania i a les empreses és necessària per estimular el sector immobiliari.

Per primera vegada, l'edició d'enguany de Construmat, celebrada al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona, és oberta al públic general. Tot i que el nombre de metres quadrats d'aquesta fira biennal ha disminuït respecte el 2009, el nombre de participants s'ha mantingut al mateix nivell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.