L'ETSAV presenta un nou habitatge sostenible al saló Construmat


Temes relacionats

ACEMAC escenifica a Construmat la voluntat de reconversió de la construcció (18/mai/11)

L'Escola d'Arquitectura distingeix avui els projectes arquitectònics més sostenibles ( 3/des/08)

L'ETSAV es marca com a objectiu integrar les energies renovables en l'arquitectura ( 3/jun/08)


  • Comparteix:

Projecte (e)co de l'ETSAV

Projecte (e)co de l'ETSAV

L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) presenta aquests dies al Saló Construmat, el seu projecte (e)co, un prototip de casa sostenible que funciona íntegrament gràcies a l'energia solar. Es tracta d'una iniciativa duta a terme per estudiants de la facultat i supervisada pel professorat, que es presentarà a l'edició del 2012 del Solar Decathlon Europe, un certamen internacional organitzat pels governs de l'Estat espanyol i dels EUA, on universitats de tot el món presentaran a concurs els seus projectes de cases solars autosuficients.

El director de l'ETSAV, Joan Puigdomènech, ha explicat a Cugat.cat en què es basa el disseny dels habitatges del projecte (e)co.

Joan Puigdomènech

Es tracta d'aprofitar dissenys del camp agrícola per fer habitatges autosuficients de baix cost.



L'ETSAV ja va presentar aquest projecte a l'edició del 2010 del Solar Decathlon Europe, i ara torna a participar en l'edició del 2012, en la qual prenen part 20 universitats de tot el món. Puigdomènech ha explicat que el prototip realitzat al 2010, dissenyat per acomodar d'una a tres persones, tenia un cost d'uns 250.000 euros, la qual cosa permetria a aquest tipus d'habitatges estar plenament dins el preu de mercat. En aquest sentit, el director de l'ETSAV ha lamentat que no hi hagi un vincle més fort entre universitats i empresa que doti de major sortida comercial aquests projectes.

Joan Puigdomènech

Si universitat i empresa es barregen més hi sortirem tots guanyant.



Puigdomènech també ha remarcat que l'actual crisi pot significar una bona oportunitat per donar un gir de volant al tipus de construcció que s'ha edificat al llarg dels darrers anys per donar pas a un urbanisme més sostenible.

L'edició d'enguany de Construmat, celebrada al recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona, és oberta al públic general per primera vegada i s'allargarà fins aquest divendres. Tant el president de la Generalitat, Artur Mas, com el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i la ministra d'Habitatge, Beatriz Corredor, han visitat aquesta setmana la fira i s'han interessat pel projecte de l'ETSAV.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.