Sant Cugat es manté com la dotzena població del país en renda per habitant


Temes relacionats

Sant Cugat perd el lideratge del rànquing de poblacions amb més renda disponible (15/jul/05)

Sant Cugat és la segona ciutat de Catalunya amb major renda per càpita (14/des/04)


  • Comparteix:

Eix de vianants del centre de la ciutat

Eix de vianants del centre de la ciutat

Sant Cugat ocupa el dotzè lloc del rànquing de renda familiar disponible bruta (RFDB) de Catalunya, amb una mitjana de 22.500 euros per habitant a l'any. Aquesta xifra, que té en compte dades del 2008, suposa un 33% més que la mitjana catalana, que se situa als 16.900 euros. La ciutat ha perdut pes en relació amb el país durant la primera dècada del segle XXI: fa 10 anys, Sant Cugat estava 50 punts percentuals per sobre de la renda de Catalunya.

Sant Cugat no forma part del grup de les 10 poblacions amb més renda familiar. Un any més, Matadepera lidera el rànquing, amb 32.300 euros. La segueixen Cabrils, Teià, Alella, Sant Vicenç de Montalt, l'Ametlla del Vallès, Sant Just Desvern, Sant Andreu de Llavaneres, Tiana i Sort.

Sant Cugat va ser, el 2004, la segona ciutat de Catalunya amb una mitjana de 16.600 euros, per sota dels 19.900 euros de Matadepera.

El Vallès Occidental ocupa el 26è lloc del rànquing de renda per comarques, amb una mitjana de 16.600 euros bruts per habitant, el que suposa un 2,2 % menys que la mitjana catalana.

Aquestes dades les ha donades a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat), aquest dimecres. El mateix estudi també posa de manifest que la nostra comarca concentra tant els municipis amb més renda familiar com el cas contrari. Badia del Vallès és actualment el municipi amb menys renda familiar disponible per càpita, amb una mitjana de 11.800 euros per habitant a l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.