Cirsa negocia quedar-se la planta de Sharp reduint-ne la plantilla


Temes relacionats

Cirsa rebutja l'oferta per quedar-se la planta de Sharp a Sant Cugat ( 4/mai/11)


  • Comparteix:

Exterior de la planta que Sharp té a la ciutat

Exterior de la planta que Sharp té a la ciutat

La companyia terrassenca Cirsa es podria fer càrrec de les instal·lacions i part de la plantilla que la multinacional japonesa Sharp té a la nostra ciutat. Cirsa ha confirmat a Cugat.cat el seu interès i el manteniment de les converses amb l'empresa nipona, que viu un futur incert. El comitè d'empresa de Sharp ha demanat una reunió amb la direcció de la companyia per tractar aquesta possibilitat.

Sharp i Cirsa estan en converses per trobar una sortida a la fàbrica que la multinacional japonesa té a Sant Cugat, en perill per manca de comandes. Tot i que en un principi la companyia dedicada al joc va rebutjar aquesta possibilitat, fonts properes a les negociacions, citades per 'La Vanguardia', asseguren que Cirsa estaria interessada en la transacció sempre que Sharp reduís la plantilla a 100 o 120 treballadors. De la resta de treballadors, uns 200 més, una part podria continuar a la ciutat ja que Sharp mantindria la divisió de recerca i desenvolupament en aquestes instal·lacions.

El president del comitè d'empresa de Sharp, Eduard Pomar, ha explicat a Cugat.cat que els treballadors han sol·licitat una reunió amb la direcció per tractar aquesta possibilitat ja que desconeixien aquestes converses.

Eduard Pomar

Volem el manteniment dels llocs i les condicions de treball. Qualsevol altre aspecte el valorarem quan tinguem alguna confirmació oficial.


Cirsa ha confirmat a Cugat.cat l'interès de la companyia per les instal·lacions santcugatenques, així com l'existència de contactes i la voluntat d'arribar a un acord. L'empresa terrassenca, però, no s'ha pronunciat sobre els paràmetres en què es mouen aquestes negociacions.

Les converses compten amb el vistiplau de la Generalitat, que està interessada a trobar una sortida per a Sharp similar a la fórmula que ha evitat el tancament de Sony a Viladecavalls, després que les empreses Ficosa i Comsa Emte es fessin càrrec de la producció.

D'altra banda, Sharp espera reprendre la setmana vinent la producció en una de les tres línies aturades durant el maig per manca de comandes. Actualment, la plantilla està subjecta al tercer ERO temporal dels últims dos anys, que va començar el 14 d'abril i durarà fins el 30 de setembre. Tot i que l'ERO no contemplava l'aturada de maig, sí que garanteix l'abonament de vacances de, com a mínim, 20 dies naturals a l'agost i cinc dies -ja passats- per Setmana Santa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.