La química FMC Foret trasllada la seu social a Barcelona


Temes relacionats

L'explotació il·legal de recursos sahrauís per una empresa local, un dels silencis mediàtics de 2010 (22/jun/11)

Treballadors de la planta de FMC Foret a Huelva protesten a la seu de Sant Cugat (10/mai/11)

Una empresa santcugatenca, acusada d'explotar il·legalment fosfats del Sàhara Occidental (25/nov/10)


  • Comparteix:

FMC Foret trasllada la seu social a Barcelona

FMC Foret trasllada la seu social a Barcelona

L'empresa química FMC Foret ha decidit traslladar a Barcelona la seva seu social. La companyia santcugatenca, que afronta una reestructuració de plantilla, ha estat denunciada per dues ONG per extreure fosfats il·legalment del Sàhara Occidental, una acusació negada per l'empresa.

L'únic soci de la societat unipersonal FMC Foret, filial d'una multinacional nord-americana, ha decidit traslladar la seu social de l'empresa de Sant Cugat a l'avinguda Diagonal de Barcelona.

FMC Foret, que es dedica a fabricar fertilitzants, detergents, paper i productes tèxtils, afronta un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) a la seva factoria de Huelva. El sindicat UGT va denunciar al maig que la direcció incomplia l'expedient, amb la pèrdua de 400 llocs de treball, 100 de directes i 300 d'indirectes.

A finals de l'any passat, dues ONG que treballen al Sàhara Occidental -Amigos del Pueblo Saharauí i Western Sahara Resource Watch (WSRW)- van denunciar que FMC Foret importa il·legalment fosfats procedents del territori ocupat pel Marroc. La companyia va negar les acusacions, indicant que mai no ha extret productes minerals directament del Sàhara, sinó que els adquireix a terceres empreses, de les quals no ha revelat el nom.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.