Indo redueix la plantilla un 47% en un any i mig


  • Comparteix:

Seu d'Indo a la ciutat

Seu d'Indo a la ciutat

La companyia òptica Indo, amb seu a Sant Cugat, ha reduït la plantilla un 47% en els últims 18 mesos, passant de més de 1.100 treballadors a 623. L'empresa, que va declarar el concurs de creditors fa un any, s'ha desprès de bona part de la seva activitat industrial per concentrar-se en la faceta comercial.

La retallada s'explica pel replegament d'activitats, a través de la venda de filials, liquidació de negocis i reducció de plantilla. Les mesures han implicat un estalvi de 13'8 milions d'euros, segons ha informat la direcció de la companyia en la junta general d'accionistes celebrada aquest dilluns.

Durant els últims 12 mesos, Indo ha liquidat les filials a França i Itàlia. També ha tancat la fàbrica a la Xina, s'ha deslliurat de la factoria de Tailàndia i ha clausurat l'activitat de la planta que mantenia a Tortosa. A més, l'òptica ha liquidat la filial Inviva, ha venut les botigues Optifactory i ha tancat 27 establiments de les cadenes Novolent i Euro-optica.

Durant el primer trimestre de l'any, les vendes d'Indo s'han situat en 14'5 milions d'euros, amb un retrocès de més del 37%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.