Sant Cugat encapçala la creació de llocs de treball a la comarca


  • Comparteix:

Imatge aeria de la ciutat / foto: google

Imatge aeria de la ciutat / foto: google

El nombre de treballadors ocupats en empreses de Sant Cugat ha crescut en 1.453 empleats durant el 2010. Ho diu un informe elaborat per la Diputació i la Cambra de Barcelona, que indica que la nostra ciutat encapçala el rànquing comarcal de creació de llocs de treball. L'estudi remarca que Sant Cugat té una taxa d'atur del 8'8%, la segona més baixa del Vallès Occidental després de Matadepera.

L'estudi adverteix que durant l'últim any la demarcació barcelonina ha perdut 11.000 empreses industrials, però afegeix que, a canvi, n'ha creat prop de 12.000 de serveis. Aquesta reorientació sectorial ha fet que el 2010 no hagi estat catastròfic a les comarques de Barcelona, tot i les recurrents notícies sobre expedients de regulació i tancaments a la indústria.

A àmbit comarcal, el nostre municipi surt ben parat en l'informe. Més de la meitat de les empreses del Vallès Occidental se situen a Terrassa (23%), Sabadell (21%) i Sant Cugat (10%). La nostra ciutat concentra bona part de les companyies líders en facturació, que també es reparteixen entre Terrassa i Santa Perpètua de Mogoda. Pel que fa a l'ocupació, Sant Cugat encapçala el rànquing de creació de llocs de treball: les empreses locals han incorporat, en l'últim any, 1.453 treballadors més que l'any anterior. Tres municipis de la comarca concentren més de la meitat dels llocs de treball: Sabadell (18%), Terrassa (19%) i Sant Cugat (14%).

L'informe també destaca la baixa taxa d'atur de la nostra ciutat, que amb el 8'8% se situa com la segona més baixa de la comarca, només per sobre de Matadepera. La dada negativa és que el nombre d'aturats ha crescut un 2'2% en l'últim any.

Per últim, l'estudi de la Diputació i la Cambra de Barcelona remarca l'aposta estratègica que suposa el Parc Alba, a Cerdanyola, per al desenvolupament econòmic i social de Catalunya, l'Estat espanyol i el sud d'Europa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.