L'ERO de Mútua Terrassa reduirà el personal dels dos CAP de la ciutat


Temes relacionats

L'ERO de Mútua Terrassa també afectarà els CAP de la ciutat (10/jun/11)

Mútua Terrassa estudia tancar el CAP de Valldoreix durant l'agost ( 1/jun/11)

MútuaTerrassa acorda retallar el 3,7% dels sous dels treballadors dels CAP de Sant Cugat per evitar l'ERO (16/jul/10)


  • Comparteix:

Entrada d'urgència del CAP Sant Cugat

Entrada d'urgència del CAP Sant Cugat

Mútua Terrassa ha confirmat la tramitació d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que afectarà més d'un terç de tota la plantilla, inclosos els treballadors dels Centre d'Atenció Primària (CAP) de la nostra ciutat. Segons la direcció de l'empresa, la retallada pressupostària del Servei Català de Salut (CatSalut) provoca que 884 persones del total de la plantilla pateixin una reducció de jornada o vegin suspès el seu contracte, de les quals 75 treballen a centres santcugatencs.

Tal com ja va avançar Cugat.cat fa tres setmanes, Mútua Terrassa, que gestiona els dos CAP de la ciutat i els consultoris sanitaris de les Planes i la Floresta, ha decidit tirar endavant un ERO per afrontar la reducció pressupostària de 13'5 milions d'euros que li ha imposat el Servei Català de Salut. El president del comitè d'empresa del CAP Valldoreix, Antoni Arévalo, ha explicat a Cugat.cat que els principals afectats seran els administratius i els infermers.

Antoni Arévalo

L'ERO afecta la totalitat del personal d'administració i infermeria, però a nivell de facultatius no és tan important.


Al CAP Valldoreix, més de la meitat de la seva plantilla es veurà afectada en major o menor mesura per l'ERO. Segons Arévalo, aquesta retallada de personal implicarà la desaparició del servei de rehabilitació del CAP Valldoreix, i d'altres serveis com ara l'assistència endocrina i reumatològica també podrien deixar de funcionar. Pel que fa al CAP Sant Cugat, l'ERO implicarà gairebé dos de cada 10 treballadors.

El delegat sindical de CCOO de Mútua Terrassa, Joan Carles Delgado, ha remarcat que aquesta retallada de personal suposarà un perjudici per la qualitat de l'assistència sanitària. En aquest sentit, Delgado ha criticat que la direcció no vulgui obrir altres vies de reducció de pressupost.

Joan Carles Delgado

Abans de fer un ERO hauríem de parlar de càrrecs directius i d'hores extres.


Ja l'any passat els treballadors de Mútua Terrassa van acceptar rebaixar-se el sou un 3'7% per evitar precisament un Expedient de Regulació d'Ocupació. Tot i que les xifres de 2010 indiquen que el grup va tancar l'any amb 175.000 euros de superàvit, la direcció de Mútua Terrassa preveu enguany un dèficit de més de sis milions. De moment, la direcció de Mútua Terrassa no ha fet declaracions, tot i la demanda de Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.