Principi d'acord entre Sharp i el comitè d'empresa que desconvoca la vaga d'aquest dimecres


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la multinacional santcugatenca

Imatge d'arxiu de la multinacional santcugatenca

El comitè d'empresa i la direcció de la multinacional Sharp, amb seu a Sant Cugat, arriben a un principi d'acord que redueix a 87 els treballadors afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). Després de gairebé 12 hores de reunió amb l'inspector responsable de l'ERO que afectava la companyia, l'empresa s'ha compromès a obrir un període de baixes voluntàries i ha pactat les indemnitzacions per als acomiadats. D'aquesta manera, la vaga que havien convocat per aquest dimecres queda desconvocada.

L'objectiu principal de les negociacions d'aquest dimarts era minimitzar el número d'acomiadaments a l'empresa a causa de l'ERO. Finalment, i després d'una llarga reunió, s'ha arribat a un pre-acord que estableix el cessament de 87 lloc de feina, dels 187 que plantejava la multinacional inicialment. El fet s'explica perquè fins ara l'empresa establia que aquestes 100 persones de més, que han estat recol·locades a l'empresa Nortia, també estaven dins de l'ERO de Sharp.

El president del comitè d'empresa, Eduard Pomar, explica quins són els principals acords a què han arribat.

Eduard Pomar

Hem arribat a un acord amb les prejubilacions i amb l'obertura d'un període de baixes voluntàries. També a pactar les indemnitzacions per aquell personal acomiadat.



També s'ha concretat que Sharp oferirà una empresa de recol·locació als treballadors durant un any, amb possibilitat d'ampliar-ho sis mesos més. Pomar ha destacat que la jornada de negociació ha estat complicada.

Eduard Pomar

Ha sigut una jornada molt llarga, després de 12 hores de negociació. Finalment s'ha arribat a un pre-acord per l'Expedient d'Extinció de Contracte.




Durant aquest dimarts, els empleats de la planta també s'han concentrat davant de la delegació del departament de Treball de la Generalitat per donar suport al comitè d'empresa durant la negociació de les condicions de l'ERO.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.