Els treballadors d'Indo es rebaixen un 4% el sou per sanejar les finances


Temes relacionats

Indo registra pèrdues de 3'6 milions d'euros el primer trimestre de 2011 ( 7/jun/11)


  • Comparteix:

La seu d'Indo està a Sant Cugat des del 2006

La seu d'Indo està a Sant Cugat des del 2006

La plantilla d'Indo, amb seu a Sant Cugat, ha acceptat reduir-se un 4% de mitjana el seu sou. La mesura és fruit del preacord entre la direcció i els sindicats de la companyia d'òptica, que els treballadors han ratificat aquest divendres després d'aconseguir rebaixar a la meitat la proposta inicial de la multinacional.

L'empresa es troba en concurs de creditors des de fa un any. Els responsables sindicals afirmen que la rebaixa de sous, que estan congelats des del 2008, és la solució 'menys dolenta', ja que hi ha poques alternatives a les retallades si es vol salvar la companyia.

En l'última junta d'accionistes, la cúpula d'Indo va anunciar que la conversió de la companyia industrial per concentrar-se en la vessant comercial està en la seva recta final. Aquesta transformació ha suposat l'eliminació de 1.300 llocs de treball des del 2007.

A l'Estat espanyol, l'empresa ha tancat diversos centres de producció i ha concentrat tots els laboratoris en un de sol localitzat a Barcelona, alhora que ha tancat les filials franceses i italianes i ha desmantellat la planta de muntures de la Xina.

D'igual manera, Indo ha liquidat la filial Inviva i ha posat a la venda les botigues Optifactory, la cadena Alain Afflelou, Vistamax i les 27 botigues de Novolent i Eurooptica.

Durant el primer trimestre de l'any, les vendes d'Indo s'han situat en 14'5 milions d'euros, amb un retrocés de més del 37%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.