CCOO acceptaria una reducció de jornada de Mútua Terrassa amb condicions


Temes relacionats

Mútua Terrassa obre la porta a suspendre l'ERO (13/jul/11)


  • Comparteix:

Mútua Terrassa ha presentat dues propostes en relació a l'ERO

Mútua Terrassa ha presentat dues propostes en relació a l'ERO

El sindicat CCOO veu amb bons ulls la primera de les propostes presentades per Mútua Terrassa en relació amb l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). CCOO diu que acceptaria la reducció de jornada que ha proposat la companyia egarenca sempre que es compleixin diverses condicions com no rebaixar els salaris i compensar els treballadors afectats amb prestacions d'atur.

Mútua Terrassa ha presentat aquest dimarts dues propostes en relació amb l'ERO. D'una banda, l'empresa sanitària planteja una reducció de jornada que eviti la possible suspensió que afectaria sobretot els empleats de les àrees de rehabilitació, endocrinologia i reumatologia. De l'altra, Mútua Terrassa proposa eliminar la totalitat de l'ERO i entrar a discutir altres possibilitats, que, segons el sindicat, passaria per acomiadar treballadors.

CCOO es decanta per la primera opció, però estableix condicions abans d'acceptar-la. El sindicat vol reduir al mínim l'afectació de l'ERO sobre els treballadors i per això ha fixat mesures com que no es rebaixin els salaris i es compensin els treballadors afectats amb prestacions d'atur abans d'acceptar la proposta.

Ho explica el delegat sindical de CCOO, Joan Carles Delgado, a Cugat.cat.

Joan Carles Delgado

Hi ha la possibilitat de compensar part del salari que es perd amb càrrega d'atur. Volem reduir al màxim l'afectació de reducció de jornada.




En paral·lel, el sindicat estableix com a màxim un període de 180 dies per negociar les condicions de l'ERO. Delgado també ha dit que CCOO veu 'inviable' la segona opció que proposa Mútua Terrassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.