Cecot reclama a Blanco que es comprometi amb el Corredor Ferroviari Mediterrani


Temes relacionats

La Cecot defensa el potencial del corredor del Mediterrani en la xarxa ferroviària europea (13/gen/11)


  • Comparteix:

El logo de Cecot

El logo de Cecot

La patronal vallesana Cecot reclama al ministre de Foment, José Blanco, un ferm compromís en les inversions del Corredor Ferroviari Mediterrani (CFM) perquè aquest pugui entrar a la Xarxa Principal Transeuropea (Core Network). Cecot dóna suport a les mobilitzacions que promou FERRMED, associació que pretén impulsar les connexions entre els principals eixos de comunicació del continent, per incloure tot el tram sud del corredor al gran espai ferroviari europeu.

Segons FERRMED, la manca de compromís del govern espanyol en tenir enllestides les inversions necessàries abans del 2030 ha provocat que una part del sud del corredor, des d'Alacant o Cartagena fins a Algesires, pugui quedar exclosa de la xarxa europea. La Unió Europea posa el 2030 com a data límit per tenir a punt les infraestructures.

Cecot considera que la passivitat de Blanco envers aquest tema és un fet 'força greu que perjudica l'economia productiva i de serveis de tota aquesta zona i la de l'Estat en general'. La patronal adverteix que si s'exclou aquesta regió del sud del Corredor Ferroviari Mediterrani, 'es perdrà una oportunitat importantíssima per a una àrea que és una zona de pas del trànsit marítim intercontinental més gran del món'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.