Aconseguir experiència i formació, principal objectiu dels joves que marxen a l'estranger, segons la Cecot


  • Comparteix:

La sortida de talent a l'estranger ha augmentat en un 50% en els darrers anys

La sortida de talent a l'estranger ha augmentat en un 50% en els darrers anys

Guanyar experiència laboral i formar-se és el principal objectiu dels joves que marxen a l'estranger, segons un estudi publicat per la Fundació Cecot. El secretari general de la patronal vallesana, David Garrofé, confirma que l'estudi ajudarà a promoure acords de cooperació amb altres països per contribuir a la internacionalització de les empreses catalanes.

Segons l'informe, el propòsit dels joves no és trobar un lloc de treball a l'estranger, sinó formar-se i aprendre. No obstat això, el secretari general de Cecot, David Garrofé, considera que la difícil situació laboral a l'Estat espanyol ha contribuït a l'augment de la sortida de talent en un 50%, els darrers anys.

David Garrofé

Les persones que busquen feina fora estan un o dos mesos. Si troben feina s'hi queden i si no, tornen.


A més, la Cecot fa balanç positiu de la voluntat creixent dels joves per marxar fora. D'aquesta manera, la patronal vallesana pretén promoure políticament convenis internacionals per fomentar ponts bilaterals d'intercanvi de talent entre països. Així, les estades a l'estranger podran premiar els joves amb més oportunitats laborals, ja que l'experiència adquirida en aquests mercats representarà l'oportunitat de les empreses catalanes i espanyoles per internacionalitzar-se.

David Garrofé

És un bon moment per facilitar la inserció dels joves a l'estranger. Quan tornin tindran més opcions de treball i coneixeran molt els mercats on s'han format. Això pot ajudar a les nostres empreses a implantar-se allà.





L'estudi 'El talent jove busca feina a l'estranger' indica que el perfil del jove que marxa fora és d'una persona qualificada, amb estudis superiors i de postgrau i amb un fort domini de les llengües.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.