Pimec considera 'insuficients' les mesures del govern espanyol per crear ocupació


Temes relacionats

La Cecot diu que les noves mesures per fomentar l'ocupació 'apedacen' el mercat laboral (26/ago/11)


  • Comparteix:

Pimec és la patronal de les petites i mitjanes empreses

Pimec és la patronal de les petites i mitjanes empreses

La patronal de la petita i mitjana empresa Pimec considera que les noves mesures del govern espanyol per fomentar l'ocupació 'es queden curtes' i no introdueixen 'els canvis necessaris' en la regulació del mercat laboral. La patronal, amb presència a la ciutat sota la delegació de Vallès Sud, fa un balanç positiu d'alguns aspectes de la reforma, com la suspensió de la prohibició d'encadenament de contractes temporals o les reduccions de les cotitzacions a la Seguretat Social, però considera que cal fer més passes en aquesta direcció.

Segons Pimec, el decret aprovat la setmana passada pel consell de ministres introdueix decisions d''última hora' i sense 'una veritable planificació de les necessitats' del mercat laboral. La patronal valora la direcció que han pres les polítiques d'ocupació, però creu que les mesures haurien de ser de major envergadura i estendre la seva acció durant un període de temps més llarg, ja que estan formulades per respondre a 'criteris conjunturals'.

En aquest sentit, Pimec creu que la suspensió de la prohibició d'encadenament de contractes temporals no s'hauria de limitar al termini de dos anys. També demana que es regulin i es concretin millor els aspectes del nou contracte que ha de combinar la formació i l'experiència laboral per ajudar els joves no qualificats a entrar al mercat laboral.

Tot i això, la patronal considera positives les reduccions en les cotitzacions a la Seguretat Social per aquelles empreses que creïn ocupació o la converteixin en indefinida, així com l'abonament de vuit dies d'indemnització per acomiadament que pagarà el Fons de Garantia Salarial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.