La Generalitat proposa potenciar l'exi de l'autopista E-9 per impulsar el desenvolupament territorial


  • Comparteix:

El govern català ha presentat un estudi que vol impulsar l'autopista E-9 com a eix de desenvolupament territorial, que implica Sant Cugat, entre d'altres ciutats. La Generalitat proposa crear un govern estratègic per aquest eix i constituir un consorci integrat per administracions i societat civil i econòmica.

Així ho ha defensat avui el conseller de política territorial i obres públiques, Felip Puig, en un acte convocat a l’auditori de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Rubí. Escoltem Puig, que ha parlat de la importància de l’eix E9:

Felip Puig



Els impulsors de l’estudi sobre l’eix E9 defensen que la zona reuneix molts factors que la fan potent. Entre aquests, un teixit empresarial consolidat, bones infrastructures actuals i projectades i una localització estratègica. Accentuar encara més aquestes possibilitats és l’objectiu que han plantejat avui els representants de la Generalitat.

El secretari de planificació territorial de la Generalitat, Pere Torres, ha defensat la necessitat d’assolir un consens entre tots els agents implicats per aprofitar les potencialitats de l’eix E9:

Pere Torres



L’estudi sobre l’E9 l’ha elaborat l’institut Cerdà per encàrrec de la Generalitat. Per fer-ho, ha realitzat entrevistes amb agents claus del territori, com els Ajuntaments de Sant Cugat, Rubí, Terrassa, Viladecavalls, Vacarisses, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i entitats de l’àmbit econòmic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.